Brookfield Renewable Partners höjer utdelningen - Bokslut 2018


Så var det dags för ännu ett bolag i Brookfield koncernen att rapportera bokslut 2018. Brookfield Renewable Partners rapporterar en tillväxt i FFO per aktie om cirka 14 procent till 2,16 dollar per aktie.

Utdelningen höjs 5 procent till 2,06 dollar per aktie. Oavsett om man äger aktien noterad i USA dollars eller Kanada dollars så pyntas utdelningen i USA-dollars och man får hålla ordning på olika valutor när man räknar direktavkastning. Aktien stängde igår på 37,59 kanadensiska dollars vilket ger en direktavkastning om cirka 7,3 procent. Det är en riktigt saftig direktavkastning och det är mycket attraktivt med så här hög nivå och samtidigt årlig utdelningstillväxt.

Brookfield Renewable Partners har som mål att höja utdelningen varje år och de har levererat hittills. Verksamheten genererar pålitligt kassaflöde och med löpande nya investeringar växer de stadigt intäkterna. Rullar det på enligt plan kan de mycket väl fortsätta höja utdelningen framöver.

Länk till Brookfield Renewable Partners hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Det här var riktigt trevlig läsning. Var lite brydd över Q3an som jag tyckte såg ganska svag ut men vågade ändå öka lite under kvartalet. Det har blivit en ganska bra affär får man säga och nu ser Q4an riktigt fin ut. Aktien har ju också gått lite så jag är inte säker på att den är ett fynd nu, men får se hur den öppnar.

  SvaraRadera
 2. Trevligt! Tur att man inte paniksålde när Avanza ändrade sina regler första gången och sedan ändrade igen. Tycker de är lite krångliga i sin utbetalning av utdelning men fin aktie att äga. Man borde kanske öka medan det fortfarande går.

  SvaraRadera
 3. Intressant!

  I den genren har jag köpt Transalta Renewables, hmmmhh - borde kanske valt Brookfield istället ...

  SvaraRadera
 4. Måste säga att BEP kom igen riktigt bra här i Q4an. 14% ökning på FFO på ett år är klart godkänt. Gillar också att dom ökar FFO mer än den trots allt godkända utdelningstillväxten på 5%.

  Ser gärna att utdelningsandelen minskar lite med tiden. Deras mål på 80% låter klart rimligt, även om jag inte hade haft något emot 70% heller.

  SvaraRadera
 5. Aktien stängde igår på 37,59 kanadensiska dollars vilket ger en direktavkastning om cirka 7,3 procent
  ?? avanza säger 67,02 med DA 4%

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag gissar att du inte snappat upp att du kommenterar på ett inlägg som har något år på nacken.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...