Investor höjer utdelningen


Idag presenterade Investor sin rapport för helåret 2018 och utdelningen höjs precis som de har gjort nu i många år med 1 krona. 13 kronor föreslås delas ut fördelat på 9 kronor nu i vår och 4 kronor till hösten. Höjningen innebär en utdelningstillväxt om lite drygt 8 procent.

Substansvärdet minskade under 2018 och Investor rapporterar ett substansvärde om 428 kronor per aktie per 31/12 2018. De har också vad de kallar justerat substansvärde där de tar upp noterade innehav till ett antaget marknadsvärde och Investors justerade substansvärde var 486 kronor per 31/12.

Så på en kurs om 400 kronor är det inte värst mycket substansrabatt nu. På det rapporterade substansvärdet är rabatten 6,5 procent och på det justerade substansvärdet är det 17,5 procent rabatt.

Skuldsättningsgraden ökade en del till cirka 6 procent men är fortfarande klart rimlig/låg.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

12 kommentarer:

 1. Får numera 10% i utdelning på mitt innehav i Investor inköpt hösten 2009 det lönar sig att vara långsiktig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, köpte ett gäng Investor A 2009 för 123 kr så nu är utdelningen över 10% baserat på anskaffningskursen.

   Radera
 2. Hej Petrusko.
  Investor vårt bästa investementbolag. Om man hade varit lite kaxig och vågat investera majoriteten av sina börs pengar i Investor tror jag att man hade inte blivit besviken på avkastningen långsiktigt! Säg på 10-15 årssikt. Blanda med Latour och Lundberg räcker hur långt som helst.Eller hur? Lycka till.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller Svolder, Eller Bure, eller Castellum.... man ska vara försiktig med att extrapolera för mycket. Kom ihåg hur folk såg på HM för 8-10 år sedan. Säger inte att Investor är dåligt. Men man ska alltid vara skeptiskt till allt man investerar sina egna pengar i.

   Radera
 3. Nu vill jag veta vad ditt nästa köp blir!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna,
   Ja det blir nog spännande... Haha näe det blir det inte. Jag kommer sannolikt att öka i just Investor nästa köp jag gör.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Härligt att Wallenbergarna fortsätter leverera, jag ökar i Investor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja eller hur. Visste du om att Wallenbergarna egentligen inte är den som är storägare i Investor utan det är stiftelser som de kontrollerar. Och de där stiftelserna i sin tur är till för välgörande ändamål. Wallenbergstiftelserna är norra europas största bidragsgivare till forskning. Det tycker jag är ganska coolt.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Känns dyrt att öka i investor nu, men kommer köpa lite under nästa månad.

  Ska bli spännande och se när man höjer mer än 1 SEK per år.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag tror det dröjer några år innan vi ev får se större höjningar än 1 krona. De behöver dels få utrymme till det i form av mottagna utdelningar från innehaven. Sedan är ju utdelningstillväxt på 7% och däröver klart godkänt och där kommer vi ligga om de höjer med 1 krona i några år till.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Tack för en jätte bra blogg. Jag äger investmentbolaget Lundbergföretagen. En av anledningarna är för att komma åt Holmen. Funderar nu på att även köpa Industrivärden, men genom att Lundbergföretagen äger 17,9 % av Industrivärden är det lite kaka på kaka att även ta in Industrivärden i portföljen då jag redan har Lundbergföretagen? Eller tänker jag fel ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jo visst blir det lite kaka på kaka fast inte på långa vägar dubbelkaka. Det blir ett litet hörn av kakan som överlappar den andra. Jag tycker absolut man skall äga bägge om man tycker de är bra och man vill göra det.

   Mvh petrusko

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...