Wallenstam Q3 rapport 2018


Idag presenterade Wallenstam sin rapport för det tredje kvartalet och det brukar ju vara bra prestanda men detta kvartalet är det ytterligare en nivå. Det är en riktigt stark tillväxt i förvaltningsresultatet som växer hela 29 procent i kvartalet. En utav förklaringarna är de fastigheter som gjordes om från bostadsrätter till hyresrätter. Ni kanske minns hur Wallenstam var den aktör som i media blev lite utav startskottet på "bostadskrisen" när de meddelade att lägenheter var svårsålda i Orangeriet varpå man istället gjorde dem till hyreslägenheter.
De här lägenheterna är nu uthyrda och kickar in fina pengar till förvaltningsresultatet. Om de sålts som bostadsrätter enligt ursprungsplan så hade de inte tickat in en enda krona till förvaltningsresultatet. Hyreslägenheter är Wallenstams huvudsakliga business.

Spana in videon där de pratar om rapporten. De nämner lite om vindkraftverken som nu tickar in mer pengar och de nämner igen att de avser återkomma i slutet av året med en ny affärsplan.

Wallenstam har delat upp sin utdelning i två delar om en på våren och en andra del nu på hösten. Den 30/10 är X-datum för höstens utdelning om 0,9 kronor.

Länk till Wallenstam hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

  1. Wallenstam är ett fantastiskt bolag. Så längre jag ägt bolaget har de ständigt överraskat positivt. En given plats i min portfölj.

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
  2. Införskaffade Wallenstam så sent som i höstas, men det känns som ett fint och stabilt bolag som förtjänar sin plats i varje långsiktig portfölj. Tack för en grym blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      TAck för din kommentar och feedback. Jag instämmer, sannolikt ett toppenbolag att ha på lång sikt.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Men är det inte så att Wallenstam ligger ute med pengar, alternativt betalar ränta på pengar som bostadsförsäljningen skulle inbringa? På dig låter det som att det alltid är bättre att hyra ut än att sälja. Är det verkligen som i alla lägen?

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse,
      Om lägenheterna sålts som bostadsrätter hade de gett en engångsintäkt. Nu är de istället finansierade med eget kapital och belåning. Det är med i kalkylen i det ökade förvaltningsresultatet.
      Jag gillar och fokuserar på just förvaltningsresultat i fastighetsbolag. Därför blir den här rockaden extra trevlig i mina ögon.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Grymt bolag. Fast förankrat i samtliga portföljer, även barnens. Säljer aldrig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Näe det där är nog ett toppenbolag att behålla på mycket lång sikt.

      Mvh petrusko

      Radera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...