Ny iPhone nu eller 1,3 miljoner kronor senare?


Här kommer en tankeställare. Apple lanserade nya telefoner i dagarna och den fräckaste modellen kostar tydligen 18.395 kronor. För en ung människa på 20 år är det 18.395 kronor nu men 1,3 miljoner kronor vid pension.
Om man idag investerar 18.395 kronor på börsen och antar att den avkastar 10 procent årligen i 40 år så växer de där pengarna till 1.340.820 kronor.

Ta det för vad det är; blott en tankeställare. Var och en väljer om man vill ha en ny iPhone eller vad det nu må vara. Själv funderar jag på en Samsung Note framöver här.


16 kommentarer:

 1. Galna pengar för telefoner. Har själv turen att ha en Note 8 via jobbet. Fantastisk telefon på alla sätt. Har dock Apple i min portfölj ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Jag gillar ditt upplägg. Äga Apple som är ett jättebra bolag men använda Samsung Note som är en kalasbra telefon =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Ett betydligt rimligare alternativ är jämförbara Samsung J7 men då får du förstås ingen penna...men den pennan kostar dig 732 000 kr i pension med 42 års horisont... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Utdelningsspararen,
   Jag har inte så bra koll hur dålig iPhonen egentligen är men den där J7 har en alldeles för dålig spec för att intressera mig istället för en Note.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Vi har kört med OnePlus modeller i flera år. Jag har en OnePlus5 och min fru OnePlus3. Fantastiska telefoner, utan en massa trams. Snabb, stor bra skärm, grym kamera och bra batteritid. För 6000kr får man en telefon som är i nivå med Apple och Samsung etc.

  SvaraRadera
 4. Kör själv begagnade Iphones via lokala FB Gruppen. Fräscha telefoner för en bråkdel av priset...

  SvaraRadera
 5. Räkna även med att det behövs förmodligen en ny vartannat år också. Sjukt

  SvaraRadera
 6. Ja det där var riktigt sjuka priser. Är Apples storhetstid förbi? IWatch i rent guld, telefoner för 18000 kr? Känns som om marknaden för detta är tämligen begränsad? Den billigaste modellen låg ju på runt 10000 kr.

  SvaraRadera
 7. Om 45år är jag död. Jag köper nu istället :)

  SvaraRadera
 8. 18 395 kr! Det är sjukt mycket pengar. Det förvånar mig inte om många trogna apple fans köper den! Äger själv Iphone 7 och är nöjd med den och andra Apple produkter... Kommer ihåg för kanske 8 år sen att det var redan sjukt att lägga över 4000 kr på Iphone 4.

  Ska bli intressant se hur många nya Iphone modeller Apple lyckas sälja framöver.

  Vänliga hälsningar

  Assetsa

  SvaraRadera
 9. Det är bättre att köpa en Huawei p20 lite för 1440 på Halebop istället. Kalasbra telefon som har alla nr funktioner som jag behöver. Skulle aldrig köpa en telefon för 18000!

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Gillar tanken att se vad kostnaden idag kan vara värd i framtiden. Det får mig verkligen att fundera på om jag tycker en pryl är värd att köpa. Slutar nuförtiden oftast med att jag inte tycker den är värd att jag.
  Just en Iphone för 18 000kr skulle jag aldrig i mitt liv vilja köpa. Finns bättre telefoner ☺
  Det viktigaste när det gäller telefoner är nog att vara rädd om den du köpt och behålla den så länge det går. Mitt mål är att äga min i minst 3 år. Har funkat bra än så länge.
  Mvh PB?

  SvaraRadera
 11. Jag resonerar som sådant att ibland måste man få unna sig något också. Jag tycker personligen att Apple har produkter som ingen annan mäter sig med. Dom spelar i en egen liga. Jag använder telefonen flera timmar per dag, därför tycker jag att det är värt priset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. All rätt att unna sig saker! Men ställ dig iaf frågan om unnandet i sig hade varit bra nog för 4000kr istället för 18000kr (obs exempel). Blir det runt 3ggr mer glädje/nytts av dessa pengar?

   /Andreas

   Radera
 12. Jag kör också enbart med Apple produkter,ta tex. deras datorer milsvid mkt bättre än Microsofts,ffa. Mac Book tunnare,helt tysta,enorm kvalite,har tappat min i golvet flera gånger utan problem,där microsoft lägger av direkt.Iphone är telefonernas Rolls ,du kan ju byta in en begagnad Iphone och få bra betalt,övriga fabrikat vill ingen ha.Du får med andra ord det du betalar för

  SvaraRadera
 13. Jag använder Samsung galaxy note 9, är mycket nöjd med den, kostade blott 13490 ;)

  SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...