PriorNilsson Realinvest


Det finns många olika sorters bolag och en typ jag har extra kärlek för är de som äger tillgångar man kan ta på. Som skog, fastigheter, telekommaster osv. Just den inriktningen har den här fonden från PriorNilsson.
En anledning att tycka om den här typen av tillgångar är att de kan förväntas ha en sorts värde nästan oavsett vad som händer. Medan en skrivmaskin (Facit) eller mobiltelefon (Nokia) snabbt kan bli utkonkurrerad så står den där skogen eller fastigheten där den står och den har ett värde som går att realisera.

Produktens avgift: 1,88 procent.
Fondförmögenheten är cirka 400 miljoner kronor.
Minsta köp man kan göra i fonden är 100 kronor.
Den har 1852 st ägare hos Avanza.
Köp innan klockan 13 sker nästa dag och sälj sker samma dag.

Jag gillar reala tillgångar och det är precis vad den här fonden sysslar med. Avkastningen har varit god historiskt i fonden och jag tror på reala tillgångar även i framtiden. Cirka hälften av fonden är fastigheter och resten är skog, telekom mm.

Länk till PriorNilsson Realinvest hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag undrar vilka parametrar som du normalt föredrar när du screenar aktier.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag använder lite olika men en som alltid är med är direktavkastning. Jag brukar utgå från den och sedan addera tex avkastning på eget kapital och utdelningstillväxt.

   Mvh petrusko

   Radera

Kvalitetsbolag + Investmentbolag i ett

  Senaste veckan har jag skrivit om att investera i fantastiska bolag och idag tänkte jag kort lyfta fram en mäkta fin kombo. Det är en bra ...