tisdag, augusti 21, 2018

NCC bygger lägenheter för halv miljard


Idag vaknade jag till ett trevligt pressmeddelande från NCC som bygger lägenheter åt Danica Pension för 520 miljoner svenska kronor. En hygglig summa och i tillägg till det är ju projektet urläckert. Kolla in bilden, fin byggnad och gött läge precis vid vattnet. Danica Pension köpte 2015 tomten Tuborg Syd av Carlsberg. Beläget i Hellerup strax norr om Köpenhamn omvandlas nu det forna industriområdet till bostadsområde och det här projektet som NCC nu skall bygga är den sista delen i en lång omvandling.

Så här skriver NCC i sitt pressmeddelande:

– Vi är mycket glada att vi får bygga dessa lägenheter åt Danica. Avtalet är resultatet av en nära och förtroendefull dialog och vi ser fram emot att komma igång med att förverkliga de visioner som tagits fram för detta vackra område, säger Palle B. Rasmussen, chef för NCC Building Denmark.

– Vi är glada över att vi har tecknat avtal med NCC om första delen av det historiska bygget av bostadsrätter i Hellerup. Vi har god erfarenhet av NCC som avtalspartner i utvecklingsområdet Tuborg Syd, och vi har använt oss av tidig involvering, vilket har lett till ett fastighetsprojekt av hög kvalitet som gynnar de kommande bostadsrättsägarna, våra pensionskunder och Hellerup, säger Robert V.S. Nellemann, chef för fastighetsutveckling på Danica Pension.

Bygget startar nu i höst och det hela väntas stå klart år 2021. Jag gillar hur NCC arbetar med tidig involvering, fokus på kvalitet osv. Det ger en bra slutprodukt och ett bra utfört arbete av NCC.

Länk till NCC hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

 1. Tjena,

  Har klivit in med en stek ncc. Tycker det ser ut som om det kan finnas utveckling för höjd utdelning samt tillväxt i aktien.

  En annan fråga: äger cef: en calamos chi som gått fantastiskt bra. Funderar lite på vad som händer om räntan sticker. Ligger 18% plus. Yieldar ju 8,5% i dagsläget.
  Ta hem och köpa annan månadsutdelare med rabatt istället för denna som just nu handlas med hög premium.

  Mickemiljonär

  SvaraRadera