måndag, juni 25, 2018

Jag ökade i bobyggaren


Idag gick min köporder på 162 kronor igenom och direkt efter det fortsatte aktien ned och handlas nu strax under 161 kronor. Jag tycker bolaget är attraktivt värderat på denna nivån men förväntar mig ingen kursuppgång i närtid. Allt byggrelaterat är iskallt på marknaden nu och därför är det motvind för aktiekurser där generellt sett.  För en tid sedan gjorde jag ett första köp strax under 165 kronor och nu har jag alltså gjort ytterligare ett litet köp. Förmodligen kommer jag köpa mer framöver men det blir små poster då jag inte har för avsikt att vikta JM värst tungt i portföljen. Det är inte riktigt samma verksamhet som NCC men jag räknar dem till ungefär samma sektor och där är just NCC mitt främsta val.

Det är tuffare tider nu för projektbolag som JM men de är störst och starkast av bolagen i sektorn och har klarat sig helskinnade i flera tuffa tider historiskt.

Länk till JM hos Avanza (affiliatelänk)

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. för egen del gick den sena eftermiddagens aktieköp till sbb preferens och investor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tony,
   Det låter som en bra plan. Jag gillar bägge de investeringarna och de är tydligare case än mitt JM jag skriver om här. JM kan ju sega och prestera dålig avkastning länge till medan SBB preff och Investor ser ut som bättre case för stunden. Tur jag investerat mer i de två =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Se där, även gamla luttrade aktierävar faller ibland för frestelsen att försöka fånga fallande knivar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kniven kan studsa mot en gren på vägen ned även om det ser svagt ut just nu

   Radera
  2. Tjena anonym,
   Ja så länge det rör sig om bra bolag med framtiden för sig kan jag tänka mig att gå emot trender, momentum och allt vad det är och köpa i nedgång för att vänta på avkastning. För JM tror jag det kommer ta ett tag, som jag skrivit är marknaden kraftigt negativ mot hela sektorn och det håller sannolikt aktien nere ett tag framöver.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Köper du mer JM idag eller ska man avvakta lite?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Michael,
   Det beror på hur man handlar. Jag brukar tänka i termer som att skala in sig. I sådana termer kan det vara gött att göra ett litet köp idag. JM och hela byggsektorn är under press från marknaden som har en mycket negativ syn på dem och det kan dröja innan det där släpper. I det perspektivet är det nog en god ide att avvakta. Att pricka botten är svårt oavsett hur man agerar. De som lyckas med det har tur.

   Mvh petrusko

   Radera