Nyemission Sagax D 27,5 kronor


Idag meddelade fastighetsbolaget Sagax att de avser göra en nyemission av Sagax D aktier med företräde för befintliga aktiägare. Oavsett vilket aktieslag av Sagax man tidigare äger erhåller man 1 st teckningsrätt per aktie.
Teckningspriset i nyemissionen är 27,5 kronor och man får teckna 1 st aktie per 10 st teckningsrätter.

Exempel: Du äger idag 100 st Sagax och kommer erhålla teckningsrätter som ger dig möjlighet att köpa 10 st Sagax D för 27,5 kronor styck.

X-datum för teckningsrätten är 9:e maj. Det betyder att du måste äga Sagax handelsdagen innan 9:e maj för att erhålla teckningsrätter.

Emissionen skall godkännas på årsstämman den 7/5 men det är bara en teknikalitet, storägarna står bakom förslaget och det kommer röstas igenom.

Utdelningen i Sagax D är 2 kronor och på teckningskursen 27,5 kronor ger det en direktavkastning om cirka 7,3 procent.

Länk till Sagax D hos Avanza  (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Petrusko. Tror du det är bra att köpa sagax nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Matte,
   Jag köpte faktiskt lite fler Sagax D förra veckan men värderingen är i högsta laget. Relativt annat och ränteläget så kunde jag motivera köpet.

   Sagax vanliga stamaktier skulle jag tro att de blir en bra investering på mycket lång sikt. Den är inte billig men bolaget presterar mycket bra och är förmodligen värt sitt pris.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Trevligt att kunna köpa in sig lite mer i Sagax D och till en fin direktavkastning. Lutar också lite åt att stamaktier i de bolag som ger ut preferensaktier börjar bli intressanta. Kollar själv på Diös, NP3 och Hemfosa. Hur ser du på de bolagen?

  SvaraRadera
 3. Kommer jag som inte har Sagax i dagsläget kunna anmäla intresse för att kunna få möjlighet att köpa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Andreas,
   Tack för din kommentar. Ja den möjligheten har man även om man inte äger några Sagax men chansen att man får tilldelning är minimal. I första hand går aktierna till de som tecknar via teckningsrätt. I andra hand går aktierna till de som äger Sagax och tecknat via TR men dessutom väljer att teckna utan TR.

   Du blir liksom sist av de sista i kön.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. ok, det var synd. får hoppas att kusen kanske får en liten nedgång, vet inte om jag vill köpa bara för att kunna ta del erbjudandet då det bara blir 1/10 av befintligt innehav, även om jag letar med ljus och lykta efter en ny preff till potföljen.

   Radera
 4. sålt 90% sagax D och tog hem vinst
  Nyemisioner brukar dra ner befintliga aktier till ca de nyas värde
  vi får se...

  SvaraRadera
 5. Den kommer falla till 27-28 så bara köpa då istället :)

  SvaraRadera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...