Eatertainment - En kort video om förändringar för butiker och restauranger


Jag snubblade över en riktigt intressant video som jag vill dela med mig av. Den är under 3 minuter lång och har ett bra tempo med intressant snack rakt igenom.

Ämnet är "Upplevelser". Att vi kollektivt mer och mer går över till att värdesätta upplevelser. Vi spenderar mer pengar på detta och det kan arta sig på olika sätt. Det kan vara att vi väljer en restaurang som även har spel, bowling osv eller att vi hellre spenderar pengar på att gå på bio än att köpa ytterligare ett par skor.
H&Ms experiment med café kan nog sorteras in i detta fack. Man gör klädhandlingen till en sorts upplevelse. Man dricker ett fancy kaffe och en svensk fika i trevlig miljö innan eller efter man köpt nya klädgrejor på H&M.

Jag tror mycket på hela den här upplevelsegrejen som de pratar om i videon och har investerat i amerikanska fastigheter med fokus på just upplevelser (bowling, skidåkning, vattenland osv). I spåren av det har jag läst en del om hur konsumenter i stigande grad väljer att spendera pengar på detta.

Den här videon är intressant för att väcka tankar kring detta. Kanske kan du hitta nya intressanta investeringar med detta i åtanke, kanske tänker du annorlunda om H&M. Se videon det är väl spenderade minuter.

Fastighetsbolaget med "nöjesfastigheter" som jag äger heter EPR Properties. Jag skrev ett kort inlägg om bolaget när jag köpte mer nyligen. Länk till det här.

1 kommentar:

 1. Intressant! Känns som att ytterligare en sak från 80/90-talen är på väg åter. Arkadhallar är på väg igen fast nu med VR och liknande upplevelser än rena spelautomater.

  Inget nyskapande på så sätt men same same i annan förpackning. Själv saknar jag lite klassiskt "Mallrats" osv. Musikquiz o mat verkar även väldigt poppis, fast kanske mer för 30+ än millenials.

  En kul förändring hursomhelst!
  Vad mer än ökad lönsamhet för fastigheter kan detta leda till?

  /Andreas

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...