Plugga på distans - Drömliv i Thailand. 15 mars öppnar anmälan för hösttermin

Den 15/3 öppnar anmälan för höstens kurser och program på högskolan. Du kan enkelt spana efter olika kurser och program på sajten antagning.se

Att utbilda sig är alltid en bra ide och det finns all världens olika alternativ och möjligheter. Alla utbildningar handlar inte om att plugga i 8 år och bli doktor. Det finns korta kurser på tex fem veckor, det finns hela utbildningar som bara är 1-2 år. Kanske har du ett jobb du trivs väldigt bra med men att plugga är inget problem, bara en möjlighet. Du har rätt till tjänstledighet för studier. Plugga och gå sedan tillbaka till ditt jobb om du önskar. Bra va. Nu, vet jag ju inget om just din situation, jag vill bara lyfta fram möjligheterna.

När man studerar kan man få studielån och bidrag av CSN och dess storlek varierar beroende på arbetslivserfarenhet och om man har barn bla. Jag tror det rör sig om cirka 10-15000 kronor per månad man kan få totalt från CSN. Det är en höftning och du får spana närmre på vad just du kan få, det skiljer vida som sagt. Man kan få pengar för totalt 6 år ungefär så även du som redan har 3-4 år studielån i bagaget kan alltså få studiemedel för ett bra tag till.

En riktigt cool blogg jag följer handlar om ett par som reser runt på rena paradisresan i Thailand, samtidigt som de studerar på distans. Här finns det fantastiska möjligheter då det numera finns en lång rad kurser och utbildningar som är 100% på distans. Kanske kan du få ihop det så du också kan både göra drömresan och utbilda dig. http://www.ettfriareliv.nu/2018/03/11/ett-friare-liv-pa-koh-tao/

Utbildning är aldrig en nackdel. Gå in på antagning.se och kolla vad som bjuds, jag vågar påstå att det finns något för alla.

5 kommentarer:

 1. Wait? Går alltså att studera på distans, få bidrag/lån o sen dra till Thailand? Grym idé, o samtidigt hyra ut sin bostad för att troligen gå +-0!

  /Andreas

  SvaraRadera
 2. Allting som kan göras bör inte göras.

  SvaraRadera
 3. Utbildning är bra - men varför kommer Thailand upp varje gång paradis och frihet kommer på tal? Fantasilöst.

  SvaraRadera
 4. What?! Fick just ett tips om att man kan säga upp sig och få ut a-kassa! Fan va grymt!
  /Kalle

  SvaraRadera
 5. Så länge man tror att man klarar plugget när man är på resa så kan det ju vara nice, jag hade nog haft svårt med det. Sen kommer man ju hem med massor av lån i bagaget, så det vill ju till att man fått ut något av antingen resan eller studierna, helst både och.

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...