Didner & Gerge Småbolag


Som namnet antyder är detta en småbolagsfond och det är inte vilken småbolagsfond som helst, det är en av de bästa. Likt mycket annat Didner & Gerge gör är även den här fonden fantastiskt bra. Fondbolaget har ett ganska litet utbud av fonder men de fonder de har presterar generellt sett väldigt bra och det har de gjort länge. Jag har tex haft deras fond "Aktiefond" i min PPM i snart 20 år och den har gett en mäkta god avkastning. Här en graf över utvecklingen på 3 år:
Grafen här visar hur Didner & Gerge Småbolag presterat på 3 år och som jämförelse är SIXPRX som är hela Stockholmsbörsen inklusive utdelningar samt en annan bra småbolagsfond i Carnegie Småbolagsfond. Som ni kan se presterar Didner & Gerge Småbolagsfond riktigt bra. På 1 och 3 år har den presterat bättre än Carnegies fond men det skall nämnas att på 5 år har faktiskt Carnegies fond presterat lite bättre. Jämfört med Stockholmsbörsen så krossar de här två fonderna.

Produktens avgift: 1,45 procent.
Fondförmögenhet; 15 miljarder kronor (per 180323).
Minsta köp man kan göra är 100 kronor.
Antal ägare hos Avanza: 33271.
Köp och sälj innan klockan 13 sker samma dag.

Det här är min favorit bland småbolagsfonder. Jag har mycket stort förtroende för Didner & Gerge, det verkar sitta i väggarna i det där fondbolaget att prestera på absolut topp. Ingen slump naturligtvis, de har rätt rutiner, strategi, personal mm som leder till mäktig avkastning.

Länk till Didner & Gerge Småbolag hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Mycket trevlig fond. Jag månadssparar själv en hundring per månad i denna som en del av min svenska/nordiska exponering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Prepper Invest,
   Tack för din kommentar. Nice, jag kollar på att göra något liknande. Att köpa en liten slurk regelbundet. Jag tror vi är vinnare på det i långa loppet jag och du =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej
   Vad tror du om plus småbolag sverige index? 0,46 i avgift istället för 1,45 för D&G småbolag.

   Radera
  3. Tjena Martin,
   Tack för din kommentar. Jag gillar de där två Plus-fonderna som finns nu med inriktning små och microbolag. Jag har inte vågat köpa dem ännu då det är något bolag bakom dem jag inte riktigt känner till eller får grepp om. Det är fina index de följer och jag tycker de är bra men jämfört med den här aktiva fonden från Didner & Gerge blir det ju lite skevt. Historiskt har Didner & Gerge presterat långt bättre än något index och jag tror att de kommer göra det även i framtiden. Jag är samtidigt en förespråkare av indexinvesteringar så jag tycker gott man kan ha bägge. Själv köper jag tex både den här Didner & GErge fodnen och Handelsbanken global småbolag indexfond.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej. Detta kan vara fonden för sonen på 10månader att satsa hans pengar på, istället för att dom bara ligger på ett sparkonto med 0,65% ränta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Tack för din kommentar. Den här fonden är en del av mitt spar jag har åt mina barn. Sparkonto har jag inte ett öre på ty det är sannolikt bland det sämsta man kan ha på lång sikt. Ett barnspar är ofta på minst 15-20 år och på så lång tid är risken mycket liten för att man inte skall få en positiv avkastning på börsen. Det existerar ingen 20-års period historiskt där börsen inte givit positiv avkastning och jag tror inte det finns någon 15-års period heller.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Didner & Gerge Småbolag FTW! Jättebra fond, bra historik och, precis som du säger, ger den en diversifiering. Har den plus Spiltan Aktiefond Småland i det vanliga sparandet vid sidan av aktier; samma fonder i PPM plus Carnegie Sverige.

  SvaraRadera

Industrivärden utdelningshistorik

  Investmentbolaget Industrivärden har ingen perfekt utdelningshistorik men de är en hygglig utdelningshöjare ändå. Ovan är siffror för en 1...