söndag, mars 25, 2018

Castellum årsstämma 2018 - Outlook


I veckan har Castellum hållit bolagsstämma och om det har det redan skrivits en del. Resultatet för 2017 är sedan tidigare känt och både inprisat och passé. Det som verkligen betyder något är ju framtiden, Castellums värdeskapande nu och framåt. Här kommer så det viktigaste och mest kraftfulla som yppades på 2018 års bolagsstämma;

Henrik Saxborn, VD Castellum

"Som Castellum står och går idag är jag övertygad om att vi för 2018 har goda möjligheter att nå vårt mål om 10 procent tillväxt i förvaltningsresultatet"

Det tar jag fasta vid och tar honom på orden. Med den insyn han har i bolaget vore det mycket märkligt om inte förvaltningsresultatet växer kring 10 procent under året. Med reservation för tex transaktioner som kan påverka naturligtvis. Minst 8 procent tillväxt bör de leverera för att inte avvika för mycket från det där påståendet. Som ni kanske vet så höjer Castellum sin utdelning lika mycket som de växer sitt förvaltningsresultat. En utdelningshöjning om 10 procent nästa vår skulle ju sitta fantastiskt fint.

Castellum är mitt största innehav och de har en unik utdelningshistorik med 20 år av höjningar i följd. Bara Castellum och Hufvudstaden har en sådan mäktig utdelningshistorik på den svenska börsen. Inget annat bolag är i närheten. Inte så konstigt kanske att jag med min utdelningsstrategi har fastnat så för Castellum. Förvaltningsresultat och utdelning växer stadigt år efter år. Det är fina grejor för en långsiktig ägare.

Länk till Castellum hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Castellum är ett grymt bolag och det känns som vi borde kunna räkna med en stabil tillväxt framöver också. Det är mitt största innehav också och det skulle vara riktigt kul om de klarade 10% men allt över 6% ser jag som ok :).

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Frihetsmaskinen,
   Tack för din kommentar. Japp jag håller med dig om att över 6% är okej i normalfallet. Nu har Saxborn talat och baserat på det kan man ha högre förväntningar än normalt på 2018 =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Ägt Hufvudstaden i 13 år och så tråkig, men tror på att investera tråkigt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Anonym,
   Haha, ja tråkiga bolag är underbara =)

   Mvh petrusko

   Radera