Castellum höjer utdelningen - Bokslutsrapport 2017


Idag presenterade Castellum sin bokslutsrapport och förvaltningsresultatet för 2017 steg med 5 procent till 9,26 kronor per aktie. Utdelningen föreslås höjas till 5,3 kronor vilket är en ökning med 6 procent från förra årets 5 kronor. Likt året innan är utdelningen uppdelad på två tillfällen, en del på våren i samband med stämman och den andra delen på hösten.

Castellum har en projektportfölj om totalt 4,8 miljarder varav ett par miljarder kronor som kommer färdigställas i närtid. Det borgar för god tillväxt. Nya skatteregler väntas införas det närmsta året varav en effekt väntas bli att Castellums uppskjutna skatteskuld blir lägre. Preliminärt väntas detta öka substansvärdet i bolaget med 1 procent.
Belåningsgraden ligger fortsatt på rimliga 47 procent.

VD Henrik Saxborn talar om en stark hyresmarknad med stor efterfrågan och god prisbild. Fastighetsmarknaden säger han är på fortsatt högvarv med höga priser och stort tryck.

I höstas hörde jag Henrik Saxborn prata om 2018 och att det ser ut att bli ett makalöst bra år. Idag meddelar fastighetsbolagsdirektören att bolaget har mycket goda möjligheter att under 2018 nå sitt mål om 10 procent tillväxt i förvaltningsresultatet. Ljuv musik i mina öron.

Substansvärde (EPRA NAV) är 153 kronor.

Länk till Castellum hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

6 kommentarer:

 1. Stabilt och väntat! Så som man vill ha det, mitt största innehav! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 2. Hej
  Har en offtropic fråga.
  Vet du hur mycket varje insättning kostar att göra till ISK?

  SvaraRadera
 3. Ljuva framtidsutsikter. Får bli att öka inom en snar framtid.

  SvaraRadera
 4. Väldigt mumsig rapport - som vanligt. Nästan tråkigt att skriva om denna pärla till bolag! :)

  //Aktievargen

  SvaraRadera
 5. Fast dyr att köpa in sig just nu ?

  SvaraRadera

Bygger på min stadiga grund

Jag gillar investmentbolag och jag gillar breda investeringar som sprider risken. Den här typen av investering ser jag som en stadig grun...