Handelsbanken USA Index

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Handelsbanken USA Index är som namnet antyder en indexfond med USA-inriktning med mål att följa utvecklingen i indexet MSCI USA. Ett index som består av alla bolag på New York-börsen.
Fonden innehåller väldigt många bolag med andra ord och som vanligt för USA-fonder är Apple, Microsoft mfl de största innehaven.

Avgiften på fonden är rimliga 0,2 procent vilket är billigast bland alla vanliga USA-fonder vad jag vet. Det går att köpa börshandlade fonder i USA med lägre avgift men då blir det courtage, valutaväxlingsavgift och lite osmidigare.

Fondförmögenheten är cirka 15 miljarder kronor och minsta köp man kan göra via Avanza är 100 kronor. Köp innan klockan 13 syns på kontot dagen efter.

Jag tycker att Handelsbanken USA Index är en jättebra USA-fond för ett långsiktigt spar. USA är en mycket stor del av det globala börsvärdet och väldigt många bra företag är just amerikanska. Det är inte alls tokigt att ha lite USA i sitt långsiktiga spar. Via en globalfond får man också en hygglig exponering mot USA och där är min favorit Länsförsäkringar Global Indexnära.

Vill man inte gå vägen via en globalfond utan ha en ren USA-fond tycker jag att den här från Handelsbanken är riktigt bra.
Länk till Handelsbanken USA Index hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

  1. SPP Aktiefond USA, https://www.avanza.se/fonder/om-fonden.html/1505/spp-aktiefond-usa, är också billigast med sina 0,2% i avgift.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja det finns några stycken liknande fonder som ligger på 0,2% avgift.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Bra tips båda dessa fonder, kanske tom ett alternativ till utländska innehav. Känns som en riktigt bra spridning iaf. Har du den själv i portföljen?

    Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Frihetsmaskinen,
      Jag klurade på att investera i något i den här stilen men valde USA-exponering via den där LÄnsförsäkringar Globalfonden.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej!!
    Ser ut att vara en helt ok fond om man gillar att följa index.
    Jag kör själv men MS INVF US Growth då jag gärna betalar högre
    avg om jag får valuta för den.
    I år:SHB +8% - MS +29%
    3 år:SHB +49% - MS +69%
    5 år:SHB +147% - MS +202%
    Alltså,inget svårt val för mig!!
    Med vänlig hälsning Jojje

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Jojje,
      JA det finns många fina fonder. INdexfonder är smarta på det viset att de på mycket lång sikt presterar bra. Andra fonder kan sticka ut med mycket god avkastning på kort sikt om 1-5 år men senare prestera desto sämre. Bra prestanda på 5 år är ingen garanti men ett gott tecken i vart fall.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. My blog contains a table of index funds (available in Finland) if you want to check. Handelsbanken USA index is the cheapest USA-fund but some do not like its new ethical benchmark index (MSCI USA Select Global Norms & Ex Controversial Businesses Index, not normal MSCI USA Index)
    http://anteronloitsukirja.blogspot.fi/p/indeksirahastovertailu.html?m=0

    SvaraRadera
  5. Ad load has been exceeded, the core demographic of this blog are migrating away. Please reconsider the amount of sponsored posts on this blog.

    Best wishes
    Josh

    SvaraRadera

Sålt Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility

  Jag har haft en liten slant i fonden Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility B . Det är snart ett år sedan jag tog in fonden och...