Därför rasade Omega Healthcare Investors

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Jag har fått flera mail, meddelanden osv från oroliga aktieägare i Omega Healthcare Investors som undrar varför aktien rasade idag.
Under dagen var den ned bortåt 10 procent men stängde på strax under minus 7 procent.

Anledningen då:
Som de flaggat för tidigare har de utmaningar med 1-2 hyresgäster eller operatörer som de kallas. De har helt enkelt svårt att betala hyran och de har nu buffrat upp en ansenlig summa som de inte lyckats betala till Omega Healthcare Investors.

Medan det är surt är det ingen ko på isen, bolaget har trots det AFFO som täcker utdelningen väl. Det måste dock stanna här, det får inte eskalera till ett större problem. Det är ju precis vad som hände med HCP, ett nära på identiskt case. HCP har liknande inriktning och äger vårdfastigheter. De handlades till en lockande hög direktavkastning och som det ofta är fanns det en anledning, en risk som gjorde värderingen befogad. HCP hade utmaningar med en hyresgäst på samma sätt, de hade problem att betala hyran. Det stannade dock inte där utan problemen växte för hyresgästen och det blev en soppa av alltihop. HCP har nu knoppat av ett bolag som innehåller fastigheterna den där "stökiga" hyresgästen hyr.

Med HCP färskt i minnet dömer nog marknaden Omega Healthcare Investors hårt när de kommer med liknande bekymmer.

Jag ägde HCP men gick ur ganska tidigt när det krånglade. Omega Healthcare Investors håller jag ett vakande öga på och tvekar inte att sälja. För stunden ser jag inte anledning att göra så utan behåller den fortsatt.

En bra tumregel är att hög direktavkastning kommer alltid från ett högre risktagande.

Omega Healthcare Investors stängde på $28,86 vilket ger 9 procent direktavkastning. X-datum för den senaste utdelningen var för övrigt igår den 30/10. Nu är det alltså försent att köpa för att erhålla utdelningen som betalas i mitten av november. Nästa utdelning har X-datum i slutet av januari och höjs sannolikt med 1 cent som vanligt. De har höjt utdelningen varje kvartal i cirka 20 kvartal nu.
Länk till Omega Healthcare Investors hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

11 kommentarer:

  1. Jag gör detsamma, avvaktar händelseförloppet framöver. Vill inte se det eskalera framöver dock. Som alltid underlättar diversifiering, då kan jag ta det lite lugnt ett tag, medans jag följer utvecklingen. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Investeraren.
      Mycket förnuftigt av dig.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Jag är långsiktig till evigheten. Varje bolag är sådan liten andel av min portfölj så att jag har råd att behålla bolaget igenom vått och tort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lord Metroid,
      Det låter bra det. Diversifiering är viktigt.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Svar
    1. Tjena,
      Det kan gå vägen. Jag tror på bolaget och visst är den lockande nu. För min del har jag redan den vikt i OHI som jag är bekväm med.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Petrusko, hur stor del av portföljen har du i OHI? För min del 1,8 procent. Avvaktar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Norternman,
      Jag har varit försiktig och OHI väger under 1% av min portfölj.

      MVh petrusko

      Radera
  5. Hej, får man fråga om du har nåt bra ställe du hittar denna info på? vill ju gärna kunna hålla mig uppdaterad utan att hoppas på att du skriver om det varje gång nåt händer (-; kan ju behöva agera snabbare om det behövs..

    SvaraRadera
  6. https://www.fool.com/investing/2017/10/31/heres-why-omega-healthcare-investors-inc-slipped-t.aspx
    tycker detta var intresant info

    SvaraRadera
  7. re Ducky
    https://seekingalpha.com/
    skapa konto här och gör din portfölj så ser du när nya annalyser kommer
    + massa info

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...