Idag köpte jag mer, stor igenkänning.

Idag shoppade jag mer och det är stor igenkänning från mitt senaste inlägg på ämnet från i fredags (länk). Likt då blev det lite mer Avanza Zero och Länsförsäkringar Global indexnära. Jag köpte också Investor men tyngden lade jag idag på den börshandlade fonden Xact Högutdelande.

Xact Högutdelande är en indexfond med nordisk inriktning. Det är en smart beta fond vilket betyder att den följer en uppsättning regler. Enkelt förklarat så investerar den i stora nordiska bolag med god utdelning/utdelningshistorik och viktar alla 50 innehav ungefär lika stort. Länk till mitt inlägg med mer info om Xact Högutdelande.

Jag lever inte längre på mitt sparkapital varpå jag har ekonomi att köpa betydligt oftare/mer än tidigare. Jag återinvesterar nu alla mina utdelningar. Läs mitt inlägg - Ett år som fri, uppföljning.

Ett kort inlägg men spetsat med länkar till desto mer läsning.

5 kommentarer:

 1. Tja, intressant! Innebär det att du börjat jobba igen? :)

  SvaraRadera
 2. Spännande, vad händer nu?
  Du klarade ett år som fri innan jobbet kom tillbaks?

  Verkar vara ganska vanligt hos dom som blir ekonomiskt fria, förr eller senare hittar man något mer regelbundet att göra igen. Men skillnaden nu mot då måste ändå vara gigantiskt, eftersom du egentligen inte behöver "jobba"?

  Berätta mer!

  /Andreas

  SvaraRadera
 3. Jag fick uppfattningen att Petrusko skulle plugga/skola om sig. Om det är på heltid så är det väl studiemedel som gäller då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Ducky,
   Ja det stämmer, nu pluggar jag vilket jag skriver om i det inlägg jag länkar till i detta inlägg. Så nu får jag studiemedel och lever på det, min firma och lite andra intäkter.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Har du några planer på att utnyttja lånet eller dina tankar kring CSN lånet?

  Mycket lägre än superlånet på Avanza om man vill köra hävstång?

  SvaraRadera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...