The Dividend Investor v.37

Idag skriver jag om utdelningar varje månad precis som din lön eller pension. Artikeln innehåller 4 st placeringar som ger dig utdelning varje månad.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-37-4-manadsutdelare/

7 kommentarer:

 1. Protestera mot höjd sparskatt:
  https://blogg.avanza.se/hemberg/2017/09/12/10-000-i-protest-mot-hogre-sparskatt/

  SvaraRadera
 2. Tjena Petrusko!
  Har en fundering kring PFF. Hur kommer det sig att den knappt har flukturerat under de senaste fem åren? Det har ju kommit flertalet räntehöjningar osv. Amerikanska preffar är väl knappast så mycket mer icke-volatila än svenska?

  Mvh,
  Simon

  SvaraRadera
 3. Jag kom över en större summa pengar lite hastigt här i dagarna och tänkte lägga de pengarna i utdelningsaktier. Jag har en del tidigare investeringar i lite högriskaktier samt fastighetsprojekt.

  Har du några tips på vart jag skall börja kolla? Jag vill gärna bygga en bombmatta med utdelningar över hela året. Jag hittar ingen enkel översikt över när de olika bolagen delar ut. Gå in i varje enskilt bolags informationssidor är lite stökigt. Finns det inget sammanställt?

  Äger idag lite Realty Income, Johnson&Johnson , P&G, Boston pizza men vill dels fylla på dessa men även bredda med ett tiotal bolag till, både utländska och svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Marcus,
   TAck för din kommentar. Du vill investera men du vill inte läsa på om det du investerar: Då är det indexfonder som gäller, inget annat. DIA skriver jag om i inlägget på Tradingportalen. SPHD är nice och XEI med Kanadensiska innehav gillar jag. Länk med info om den: http://petrusko.blogspot.se/2017/06/ishares-s-composite-high-dividend-index.html

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Hej, jag skrev lite för hastigt för familjen slet i mig. Jag vill självklart sätta mig in i bolaget, jag vill ha aktier. Det jag skulle uppskatta är 5-10 exempel var jag kan börja leta istället för ge mig ut i djungeln och läsa bland hundratals. Hittar jag inget intressant i de så går jag vidare.
  Främst har jag svårt för att hitta bra info om bolagen, vi har massa bloggar och andra infosidor om våra svenska aktier men över havet på andra sidan är infon lite krångligare att komma åt.

  Har börjat titta på Northwest healthcare Properties, Senior housing properties trust, Main Street capital, Exxon, Fortum m.fl.

  mvh

  Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Marcus,
   Jag förstår. The Motley Fool vill jag tipsa om då. De skriver regelbundet om olika bra bolag och kan vara en grund att gå vidare från precis som min blogg eller tradingportalen. Www.fool.com är adressen.

   Mvh petrusko

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...