Thursday, July 13, 2017

Castellum 6 mån rapport 2017


Idag presenterade Castellum sin rapport för de 6 första månaderna 2017 och det såg riktigt trevligt ut med 9 procent tillväxt i förvaltningsresultatet och en positiv syn på framtiden.

Castellums VD Henrik Saxborn är som ni kan se på bilden mycket glad över det fina resultatet, kolla in det smajlet. Med rätta, de har presterat bra och har all anledning att vara glada.
Saxborn nämner att fastighetsmarknaden är urstark och en annan sak han nämner är något jag själv tänkt en del på. Under en period av flera år har Castellum minskat exponeringen mot rena butikslokaler som nu bara utgör kring 3 procent av beståndet. Saxborn nämner som en intressant möjlighet utveckling av sådana här lokaler till tex citynära logistiklokaler för e-handel. Just detta har jag tänkt kring generellt för branschen. Butikslokaler ekar tomma i många städer runt om i landet och medan Castellum nästan inte har någon exponering alls i detta är det ett problem generellt för branschen. De här lokalerna måste finna nya användningsområden.

Vidare nämner Saxborn att det finns anledning att vara försiktig framledes med tanke på eventuellt höjd skatt, stigande avkastningskrav mm. Belåningsgraden är fortsatt på 48 procent vilket är riktigt nice. Jag hoppas att de ligger kvar där, de presterar ju uppenbarligen bra trots en försiktig belåning.

Sammanfattningsvis en god rapport med positiv outlook.

10 comments:

 1. Jag instämmer, det var en bra och förtroendeingivande rapport. Stabilt, fint bolag det där. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Investeraren,
   Ja Castellum har presterat utmärkt i 20 år. Jag ser fram emot de kommande 20 åren =)

   Mvh petrusko

   Delete
 2. Köpte mer aktier idag när kursen går ner efter rapport .
  Tycker rapporten var bra!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Figge,
   det kan jag förstå jag tycker det är lockande också kring de här nivåerna men jag försöker ändå köpa annat då Castellum redan väger så tungt för mig.

   Mvh petrusko

   Delete
 3. Älskar scenariot när det kommer en rapport som inte når analytikernas förväntningar samtidigt som hyresintäkter, VPA och därmed sannolikt utdelning ökar jämfört med föregående år. Alltid trevligt att kunna fylla på i ett sådant läge när kursen dessutom går ned något.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tjena Utlandsutdelaren,
   Ja visst skapar ett sådant scenario möjligheter =) Köpa mer i ett fint bolag som presterar bra. Jag tycker Castellums värdering är attraktiv på de här nivåerna.

   Mvh petrusko

   Delete
 4. Tycker det är så roligt när ett kärninnehav fortsätter att prestera, riktigt fint och pålitligt bolag. Precis som Figge k så köpte jag fler aktier idag!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej InvesterarStudenten,
   Eller hur! Låt oss hoppas vi även i framtiden får vara så här glada över att vara aktieägare i Castellum. Håkan Hellström bolagets förre VD och Henrik Saxborn med anställda har lagt en makalöst fin grund till fortsatt bra prestation, de har byggt ett mäkta bra bolag!

   Mvh petrusko

   Delete
 5. Kan bara hålla med dig och tidigare talare: Castellum är ett riktigt fint bolag!

  Själv oroas jag en aning över den helt idiotiska paketeringsutredningen som vår socialistiska regering jobbar med. I nuvarande form skulle den vara förödande för många fastighetsbolag.

  http://www.fastighetsagarna.se/aktuellt-och-opinion/paketeringsutredningen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Aktiepappa,
   Ja den där skatteutredningen är lite av ett aber för branschen men det skall nog gå att göra business oavsett utfall av det där. Det kan bli mer eller mindre svårt för vissa kan jag tänka men Castellum lär ha goda förutsättningar att fortsätta vara en stor och duktig aktör.

   Mvh petrusko

   Delete