måndag, juni 19, 2017

Jag har sålt och minskat risk

Jag har passat på att sälja mitt innehav i bägge preferensaktierna från Oscar Properties. Är ingen omedelbar fara men den verksamheten bolaget bedriver är inte den mest stabila över tid. Därtill är bolaget inte finansiellt starkt på samma vis som många andra bolag med preffar.

Samtidigt sålde jag en pytteliten del av mitt innehav i Alm Equity. De har mer eller mindre samma verksamhet som Oscar men utav dessa två väljer jag att behålla Alm. Min lilla försäljning i Alm idag är mer av en frisering av innehavet och procentuellt väger det ungefär som tidigare.

Likviden från försäljningen kommer jag i huvudsak använda till att sänka min belåning. Som bekant arbetar jag löpande med belåning och jag siktar på att ha max cirka 5-7 procent belåning. Efter den här justeringen kommer jag ligga på strax under 5 procent belåningsgrad.
Medan likviden i huvudsak går till att sänka belåningen passade jag på att använda en liten del till att köpa fler Klövern preferens.

Med detta drag har jag sänkt risken beskedligt. Gått ur min exponering i Oscar som hör till de mer riskfyllda preffarna och jag har sänkt min belåning.

10 kommentarer:

 1. Vad tror du om OP framöver? Har själv minskat mitt innehav i stamaktien då de kommer påverkas hårt när räntorna går upp. Ingen fara I år men kanske bästa eller året därefter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Erik,
   Oscar överlever nog men det är hög risk i den på sikt.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för din input!

   Radera
 2. Hur ser du på kursrisken i fastighetspreffarna? Där har ju Oscar prop serie B ett "golv" på 500kr förutsatt att dom inte hamnar i stora ekonomiska problem då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas,
   Det är en attraktiv egenskap att man kan välja inlösen för 500 kr i Oscar Prop pref B. För övrigt när det gäller värdering av preffar brukar jag hänvisa till nedan inlägg.
   http://petrusko.blogspot.se/2015/06/introduktion-till-preferensaktier.html

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko,
  Du dom vet allt ��. Varför har preffarna klivit iväg nu på senare tid och framför allt Hemfosa som gick dryga 5% i går?
  Inte mig emot då Akelius och Hemfosa är en stor del av mitt innehav.

  Trevlig kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har kanske något att göra med Ratos pref? dom har löst in dom och man letar nya preffar att köpa?

   Radera
  2. Tjena,
   Den långa räntan har fallit brant en tid för att på bara några dagar stiga kraftigt igen. Fallet kan delvis förklara preffars utveckling. Stor efterfrågan generellt verkar ha pushat dem uppåt också.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Det var någon som flyttade kursen 5 kr på Oscar properties preff B igår med en försäljning på runt en halvmiljon. Var det du :-)

  Jag stod i orderdjupet men missade med en krona...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nej min försäljning var på under en halv miljon. =)

   Mvh petrusko

   Radera