måndag, november 05, 2018

Omega Healthcare Investors Q3 rapport 2018


Fastighetsbolaget Omega Healthcare Investors har rapporterat för det tredje kvartalet och bolaget fortsätter att ticka på riktigt bra. De har ju under en tid arbetat med en del av portföljen där hyresgästen gått i konkurs och de har agerat riktigt bra kring detta. De har varit delaktiga i övergångsfinansiering av verksamheten i fastigheterna och det hela har fortskridit imponerande bra.
 Rapporten nu kom in strax bättre än förväntat med en AFFO om $0,77 per aktie i det tredje kvartalet och står fast vid sin prognos för helåret om AFFO på $3,03 - $3,06.
Omegas CFO Bob Stephenson påpekar också att de återaktiverade "problemfastigheterna" kommer börja generera bättre intäkter den närmsta tiden. Fastigheter som drevs av det konkursade bolaget Oriana, en del av dem är up and running och tickar in pengar igen.

För att krångla till det ytterligare pratar Omega Healthcare Investors om FAD, det är AFFO med ytterligare ett par redovisningsprylar inräknade. För det tredje kvartalet landade FAD på cirka 144 miljoner dollar eller $0,68 per aktie. FAD står för Funds Available for Distribution, tillgängliga medel för utdelning på svenska. Utdelningen har varit $0,66 per kvartal de senaste 4 kvartalen och man har alltså täckning för det samtidigt som en symbolisk höjning nästa kvartal inte är otänkbar. Under flera år så höjde de utdelningen varje kvartal men sedan problematiken med Oriana för något år sedan har de legat lågt på den fronten. Om de höjer nästa kvartal så har de fortsatt höjt sin utdelning varje år. Vi får se hur det blir. Nuvarande $0,66 per kvartal ger på kursen $34,55 en direktavkastning om 7,65 procent.

De genererar tillräckligt med cash för att täcka utdelningen och intäkterna bör stiga framöver i spåren av fler fastigheter som genererar intäkter.

Länk till Omega Healthcare Investors hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. Vad tycker du om Mr33 nya strategi att aldrig mer i livet sälja en aktie i portföljen? Låter ändå genomtänkt, läs inlägget

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag har läst det nu och jag är inte imponerad. Om man tar bort alla hans personliga argument som har med livsstilen att göra så kokar det ner till att han aldrig skall sälja för han kommer göra så bra analyser att han aldrig kommer behöva sälja.

   Likt honom har jag en grundinställning om buy and hold men att säga att man aldrig kommer sälja är inte smart i ett perspektiv av en investerare, det är stendumt. I någon sorts FIRE jag vill vara bekymmersfri i mitt liv i Thailand-perspektiv kanske det är okej.

   Mvh petrusko

   Radera