Aktiespararna Direktavkastning - Fondpodden nr 11


Fondpodden avsnitt nr 11 och där pratar jag med gänget bakom fonden Aktiespararna Direktavkastning. En riktigt smart och vettig fond, japp jag gillar den och tror det här är en mycket bra komponent i ett långsiktigt spar.
Jag har skrivit om den här fonden och här är länken till det inlägget:
http://petrusko.blogspot.com/2018/08/aktiespararna-direktavkastning.html


Länk till Aktiespararna Direktavkastning hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Hej Petrusko. Riktigt fin fond den här direktavkastning. En annan fond som jag är lite sugen på som täcker hela norden DNB Norden index. 0.30% i avgift. Den liknar xact högutdelande fast man sliper courtage. Riktigt bra om man i tw är ute att få utdelning i handen och återinvesteras automatisk i fonden. Vad tycker du om Dnb Norden index?
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jacke,
   Jag har inte koll på den där fonden från DNB men jag tror mig däremot ha koll på att det inte finns någon annan fond än Aktiespararna Direktavkastning som följer det smarta indexet. Således är den där DNB en helt vanlig nordenfond och då jag tror på de här smarta indexen tror jag att DNBs fond kommer prestera sämre.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko och tack för en bra podd. Tänkte börja månadsspara i ett antal olika emerging market fonder. Gärna med exponering mot asien (exl. kina & japan), sydamerika & afrika. Har du några konkreta fonder som det lönar sig att titta närmare på? Bosatt i Finland så får gärna handlas i €.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Finland,
   Den jag kom att tänka på är inte enbart Asien men en god del åtminstone. Tundra Sustainable Frontier handlas i Euro och har distribution i Finland. Jag gillar det fondbolaget, hur de arbetar osv. Den fonden kan vara något för dig kanske. INfo i länken: http://www.tundrafonder.se/en/sustainable-fund/

   Mvh petrusko

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...