onsdag, september 19, 2018

Tog hem vinst i små innehav och omplacerade

Idag passade jag på att ta hem vinsten i två små innehav. Jag resonerade så att jag inte var intresserad att öka i dem och då de var väldigt små innehav och dessutom gett mig en fin vinst så kändes det helt okej att skjuta ut sig här. Det var JM som jag köpt för ett antal månader sedan och fått en väldigt god avkastning på så kort tid. Vid något tillfälle när marknaden var som mest rädd handlades den under 150 spänn och där gjorde jag ett av mina köp. Jag köpte istället mer NCC.

Så sålde jag än en gång Wallenstam. Den här senaste vändan slog jag till strax under 70 kronor i början på året och snittade sedan upp mig till cirka 70 kronor. En riktigt fin vinst men ett pyttelitet innehav som jag nu tog hem vinsten på då jag inte är intresserad av att öka i närtid. Wallenstam tycker jag är ett fantastiskt bolag men jag köper för lite varje gång ett riktigt bra tillfälle erbjuds. Således blir jag sittandes med en liten stek och väntar på nästa bra tillfälle att köpa. Nästa gång jag går in i Wallenstam blir det kanske starten på ett riktigt långt ägande. Ökade i Castellum istället.

Både Castellum och NCC är innehav som jag har en större stek i och som jag ser som långsiktiga innehav.

Läs mer: Så här skrev jag när jag ökade i NCC förra veckan.

Läs mer: Så här skrev jag i början av 2018 när jag köpte Wallenstam den senaste vändan.

4 kommentarer:

 1. På tal om fastighetsbolag, vad tycker du om Diös?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Diös verkar helt okej. Det är inte en favorit och jag har inte investerat i det men de kommer nog prestera bra de med. Tycker deras utdelningshistorik är helt bedrövlig dock. Sänka och höja utdelningen var och vartannat år inger inte förtroende och stabilitet.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hello Petrusko, jag tror att Castellum på de här nivåerna är en riktigt bra investering! Hade jag inte varit så tung i onoterade fastigheter hade jag också köpt Castellum idag.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena AP,
   Tack för din kommentar. Jag är beredd att hålla med. Även om värderingen inte är billig på något sätt så är det ett okej pris för ett väldigt bra bolag verksamt i en bransch som bör kunna tjäna vettiga pengar på lång sikt.

   Mvh petrusko

   Radera