fredag, januari 19, 2018

STORE Capital Corp


STORE Capital Corp är ett amerikanskt fastighetsbolag, kanske mest känt för att Buffett köpte in sig i det förra året. Medan aktiekursen är betydligt högre nu än de dryga $20 Buffett betalade i juni 2017 ser aktien fortfarande mycket attraktiv ut. Bolaget har fastigheter utspridda i de flesta stater i USA och diversifieringen bland hyresgäster är jättebra. I bilden ovan ser ni de 10 största hyresgästerna och dess vikt i totala hyresintäkter. Utmärkt riskspridning. En annan bra grej är typen av hyresgäster de har. Vissa verksamheter har det tufft nu och har en ännu mörkare framtid. Sådana verksamheter är inte hyresgäster hos STORE Capital Corp. Deras hyresgäster har en verksamhet som inte är hotad av onlinehandelns framfart. Restauranger, möbelbutiker, bio mm. Över 75 procent av hyresgästerna har Investment Grade kredit rating och man får en klar bild av att de har en stark strategi kring vem de hyr ut till.
Hyresavtalen är av Net Lease typ vilket innebär att STORE Capital Corp står för en del av utgifter förknippade med fastigheten, tex fastighetsskatt. Det är en helt okej setup men jag gillar allra bäst Triple Net Lease som tex EPR och Realty Income kör. I ett sådant avtal står hyresgästen för alla utgifter förknippade med fastigheten och ägaren får ett stadigt och förutsägbart kassaflöde.

Utdelningsandelen är 66 procent av AFFO och ihop med en hög direktavkastning om 5 procent är det klart attraktivt. Både utdelning och AFFO per aktie har stigit stadigt och utdelningen ser både uthållig och lovande ut med framtida höjningar i åtanke. Bolaget ser ut att vara i mycket gott finansiellt skick och har bland de starkaste kreditbetygen i sektorn.

Länk till STORE Capital Corp hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar