Jag sa jag skulle köpa och jag köpte. Mina senaste affärer


Som rubriken lyder sade jag igår att jag skulle köpa idag om det backar ytterligare. Börsen backade med besked igår och bjöd på klart lägre aktiekurser över lag. Jag som köper regelbundet tyckte då det vore ett hyggligt läge att köpa om det backar ännu mer följande dag.

Och nu är det ju den där dagen efter och börsen backar vidare. Jag lyckades skramla ihop en hygglig slant som jag konverterade till Investor, Wallenstam och Latour. Mest pengar lade jag på Investor som är den av de tre som jag också vill vikta tyngst på lång sikt.

Jag har också skrapat ihop en slant inför morgondagens black friday-kampanj hos Avanza. De kör courtagefri handel på USA-aktier och jag siktar på att köpa mer Johnson & Johnson. Hälsovårdbolaget som höjt sin utdelning varje år i över 50 år och som dessutom stadigt gett en bättre avkastning än S&P500. Utdelningen lär de fortsätta höja medan man kan hoppas att aktien fortsatt ger en bättre totalavkastning än S&P500.

Info om Black Friday kampanj utan courtage.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

6 kommentarer:

  1. Du har aldrig funderat på 3M som har höjt utdelningen i 58 år dessutom haft en väldigt bra utveckling över lång tid, till och med bättre än JNJ. Såg även att statslåneräntan hamnade på 0,49% per den 30 november.
    med vänlig hälsning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jo 3M har jag spanat på många gånger genom åren. Ett bra bolag. Sist gång jag kollade var det dock något som inte såg bra ut. Minns ej om det bara var skyhög värdering eller vad det var.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Jag köpte själv en stor post Investor i tisdags. Hoppas att det var ett bra beslut på lång sikt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Money,
      Det hoppas och tror jag. =)

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Jag kommer också köpa J&J imorgon. Tycker ständigt aktien är för dyr men som defensivt innehav vill jag ha den på lång sikt när min portfölj passerar ett par miljoner i storlek och jag kan fasa ut mer riskabla aktier. Köpte min hittills enda aktie på kampanjen ifjol. Blir minst en ny aktie imorgon också. Bra tillfälle!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Utlandsutdelaren,
      Bra plan du har där. JNJ tror jag blir riktigt bra på lång sikt.

      Mvh petrusko

      Radera

Storebrand Global All Countries B - Global indexfond med cash utdelning

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det har varit några vändor med den här fonden. Jag har bearbetat Avanza och fondbolage...