Castellum och Wallenstam tar hem gemensam deal


Idag skickade Castellum ut ett pressmeddelande om ett prestigefyllt stadsutvecklingsprojekt vid Globen i Stockholm. Inte bara är det fint, det är i samarbete med Wallenstam också. Castellum fokuserar på kontor osv och Wallenstam på bostäder. Jag äger bägge bolagen.

Castellum har i konsortium med fastighetsbolagen Wallenstam AB och Åke Sundvall AB utsetts till vinnare med sitt förslag att utveckla en helt ny stadsdel och mötesplats i Söderstaden. Förslaget omfattar totalt ca 100 000 kvm varav Castellums del är 30 000 kvm kommersiella fastigheter som kontor, hotell och restauranger. Resterande 70 000 kvm är bostäder, samt plats för nya träningsrinkar för ishockey.

Länk till Castellum hos Avanza (affiliatelänk).

Länk till Wallenstam hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Ett vinnande koncept på flera plan det där. Vill man se hur snyggt och framgångsrikt Wallenstam utvecklar stadsdelar/byar kan man titta på villaförorten Mölnlycke där Hans Wallenstam länge bott och där han har fått extremt stort (för stort enligt vissa) inflytande över stadsutvecklingen. Resultatet är dock en riktigt fin "stadskärna" där man tagit tillvara ån som flyter genom området och kombinerat bostäder, infrasturktur, estetik och lokaler på ett mycket trevligt sätt. Självklart har priserna i området följt utvecklingen och det har knappast blivit billigare att köpa lägenheter och hus i Mölnlycke de senaste åren. Tvärtom.

    SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...