Jag ökade i Johnson & Johnson

Idag kör Avanza Black Fridaykampanj med ett erbjudande om courtagefri handel på USA-börsen. Läs mitt inlägg om erbjudandet. Jag hade bestämt mig sedan tidigare vad jag skulle köpa och slog till direkt när USA-börsen öppnade.
Jag ökade i Johnson & Johnson som har en bra verksamhet med goda framtidsutsikter. Bolaget har en fantastisk historik med fina nyckeltal och imponerande prestanda. Utdelningen har höjts varje år i över 50 år.
De gör bla medicin, tamponger, tandtråd, munskölj och det här är produkter som efterfrågan sannolikt kommer öka stadigt på under flera decenniers sikt. Dels driver megatrenden med längre levnadstid på efterfrågan på läkemedel. En annan faktor är att levnadsstandarden ökar för en stor mängd människor världen över vilket driver efterfrågan på tamponger osv.

Johnson & Johnson är ett viktigt innehav för mig som jag vill vikta upp ordentligt på sikt. Jag hade en hygglig size fram till nyligen då jag valde att avyttra en stor del för att köpa annat med högre direktavkastning. Jag behövde få upp direktavkastningen på min portfölj. Nu bygger jag på nytt upp en större andel JNJ i portföljen.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk)

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

  1. Hej Petrusko!
    Snyggt. Jag ökade faktiskt också i Jnj idag :)

    Har som svårt att se mig sälja aktier i utdelningsjätten framöver. Känns som att de aktier jag köpte för länge sedan nu vuxit rent utdelningsmässigt med utdelningstillväxt. Trots att man betalade ett betydligt lägre pris så har man fått tagit del av utdelningshöjningen. Till de som köpte aktier för 20 år sedan i bolaget är det väl bara att gratulera.

    Samtidigt får man ju ta del av kursvinsten när man väl säljer, men det svider fortfarande :)

    Hmm

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att du behövde avyttra J&J men klokt att köpa tillbaka. Jag valde till sist att öka med två aktier idag.

    SvaraRadera
  3. Blev väldigt förvånad för ett tag sen när jag såg en J&J kabinett på Ica. Trodde man inte var aktiva här i sverige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Kabinett? En sorts egen exponeringsskåp eller?
      Under märket Johnson & Johnson har de bland annat tandtråd och tops. Under märket Mcneil har de mycket annat bla OB tamponger som är väldigt känt i Sverige. Listerine munskölj är ännu ett starkt varumärke som är deras. Nicorette.. det finns ganska mycket från Johnson & Johnson här i Sverige.

      Ett nöje jag har när jag handlar och när jag stöter på diverse produkter är att läsa på dem vem som tillverkat dem. Tex Uncle Bens ris hör till Mars koncernen. Tropicana apelsinjuice och Havrefras hör till Pepsico. =)

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Vilket konto handlar du med när du köper utländska bolag tex jnj? Är det i en KF eller ISK? Har för mig att du skrivit om det tidigare.
    Är lite osäker kring hur det fungerar, t ex med källskatt å så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Utländska aktier handlar jag på en Kapitalförsäkring då det är bäst ur skattesynpunkt. Läs mitt inlägg om det: http://petrusko.blogspot.se/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Hur beskattas utdelningar från USA?Sitter själv i amerikanska bolag som delar ut och de drar väldigt mycket i kupongskatt, är det något man må anmäla för att få tillbaka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Anonym,
      15% utländsk källskatt är det på utdelning från amerikanska bolag. Har man aktierna i en vanlig depå läggs det på ytterligare 15% svensk skatt så det blir totalt 30%. I ett ISK eller KF hanteras det automatiskt att få hela eller en del av skatten i retur om du har kontot hos Avanza eller Nordnet. Via ISK skickas en kontrolluppgift till skatteverket och det hanteras i din deklaration. I en KF sköter din mäklare allt.

      Mvh petrusko

      Radera

Storebrand Global All Countries B - Global indexfond med cash utdelning

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det har varit några vändor med den här fonden. Jag har bearbetat Avanza och fondbolage...