måndag, september 25, 2017

Sålde alla Sagax preferens

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Jag hade en mycket liten sudd med Sagax preferensaktie och tanken var att köpa mer och behålla den. På sistone har dock värderingen/priset på den skenat varpå jag inte är det minsta intresserad av att köpa fler.
I väntan på att Sagax preferensaktie skall komma ner i pris valde jag att sälja det lilla antal jag hade. Det störde mig bara att se den där lilla slurken där. Exklusive utdelningar gick jag plus kring 16 procent på Sagax preferens den här vändan. Jag köpte dem i januari 2017 kring 29,5 kronor.

En fin affär och även om jag sålt hoppas jag att jag åter äger Sagax preferens framöver. Med andra ord hoppas jag att priset på den går ned, för att jag skall vara lockad att köpa igen. Länk till Sagax preferens hos Avanza (affiliatelänk).

Pengarna från försäljningen använde jag till att öka i Volati på 62,5 kronor. Jag ökade senast för bara några dagar sedan. Läs om det här.

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Förstår inte tjusningen i Volati....bättre att äga Indu, Investor och Latour. På tok för kass utdelning och deras innehav känns trista.

  Pelle

  SvaraRadera
 2. Jag köpte Sagax preff vid nyemissionen för ett par år sedan. Priset var 29+ (mins inte exakt) sedan när preffarna var glödheta och Sagax preff handlades för strax under 40-lappen så sålde jag. Ville inte ha en preff som handlas över 2 års utdelningar över inlösen kursen och som kan lösas in när som helst. Sedan dess är Sagax preff billigare men det har funnits bättre köp i mitt tycke.

  Trevlig Kväll

  //Krusse

  SvaraRadera
 3. Petrusko uppdatera portfölj:) Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Micke för påminnelsen =)

   Mvh petrusko

   Radera