torsdag, september 21, 2017

Jag gjorde flera köp i Volati

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
För drygt en månad sedan kom Volati med en riktigt svag rapport för de första 6 månaderna och sedan dess har aktien varit ett sänke. Jag har köpt i omgångar efter det och de senaste två dagarna har jag köpt på 63,5, 63 och 62 kronor. Kortsiktigt kan nog Volatis aktie vara en svag placering men på lång sikt tror jag den är bra. Bolaget har presterat bra historiskt och de har en väldigt stark och sund bolagskultur som torde leda till goda resultat. Jag siktar på att köpa fler Volati på 61 kronor.

Direktavkastningen är horribel så det är ju inte en aktie utdelningsinvesterare hoppar högt över kanske men jag hoppas på en god totalavkastning på sikt. Utdelning plus kurstillväxt alltså.
Länk till Volati hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Fint köp :)

  Några tankar kring Volati Preff? Sitter och funderar vart jag ska hiva penningan från Balder pref sedan.

  SvaraRadera
 2. Hej Petrusko,

  Är du inte rädd att Volati blir en ny Ratos? Tycker innehaven ser spretiga ut och man saknar tydliga synergier. Lomond och Besikta liksom. Plus att tillväxten i det senaste förvärvet känns sådär...Akademibokhandeln i min stad gapar alltid tom.

  Jag vill inte låta negativ men det känns som man endast köper deras trackrecord. Och dyrt dessutom, PE 26. Detta vid en stark konjuktur under 2000-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Man jagar inte nödvändigtvis synergier. Varje bolag är en egen enhet som med fördel drivs vidare av tex grundare. Volati går inte in för att konsolidera och integrera. De satsar på att utveckla ledarskap, inköpsprocesser osv

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Är nog benägen att hålla med gillar ju annars "konglomerat" ut ett diversifieringsperspektiv samt även lednings uttalade långsiktigthet men Akademibokhandeln....där undrar jag också hur man tänkte och vad man skall göra där för att kunna räkna hem det...Även kikat lite på preffen men avvaktar av samma anledning...

   Radera
 3. Vikariat själva menar väl att de inte behöver ha tillväxt i sina förvärv utan de kan växa genom förvärv så länge som verksamheterna är stabila.. se nedan

  Från Patrik Wahlens Twitter.
  Förvärvar man på rimliga multiplar (~6) och lånar halva köpeskillingen så kan man amortera hela lånet på ~5 år mha kassaflödet = 2*pengarna

  Om du efter fem år (eller tidigare) refinansiera bolaget och använder pengarna till ytterligare ett förvärv så har du en tillväxtmaskin.

  För lyckas krävs självklart att man förvärvar bolag med stabila kassaflöden. Stabilitet är det viktiga inte tillväxtpotentialen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Att förvärva till låga multiplar som Volati gjort är en nyckel till bra prestation. Ett sätt att i snabb takt bygga upp kapitalbasen.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. hej petrusko, grym blogg!

  Jag ska nu öppna en KF för att kunna köpa några aktier från Finland. Beskattas KF på exakt samma sätt som ISK? om inte, hur beskattas det? Du brukar ju vara bra på att förklara pedagogiskt :)
  ha de bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Ja skattesatsen på en KF är den samma som i ett ISK. Det är en skillnad rent tekniskt hur skatten beräknas/tas ut men skattesatsen är den samma och baseras på samma sak.
   I en KF dras skatten kvartalsvis direkt från din KF.

   Mvh petrusko

   Radera