onsdag, januari 21, 2015

Castellum bokslut 2014


Idag kom Castellum med sin bokslutskommuniké och den togs emot med en nedgång i aktiekursen om ett par kronor. 

Man rapporterade 8% tillväxt  i förvaltningsresultatet och en höjd utdelning till 4,6 kr (4,25 kr). Riktigt fina siffror och naturligtvis inte det som fick marknaden att handla ned Castellumaktien.

Det är förväntningar kring framtida resultat/utdelning som nu sätter spår i aktiekursen. Castellum flaggar för att de kommer ha det tufft att nå upp till 10% tillväxt under 2015. Jag läser mellan raderna i nedan stycke:

”2014 blev ett år när vi inte bara ökade tillväxten och utdelningen med 8% utan även stärkte bolaget ytterligare, genom främst strategisk ompositionering i portföljen” säger VD Henrik Saxborn i en kommentar. ”Jag ser fram emot 2015 - ett år med fortsatt, om än försiktig tillväxt i Sverige. För att nå vårt tillväxtmål i en sådan ekonomi och mot bakgrunden av de strategiska försäljningar Castellum gjorde under hösten är det viktigt att vi behåller hög aktivitet, fortsätter fokusera på en effektiv och hållbar förvaltning samt investerar” tillägger Saxborn. 

Castellum har börsens bästa trackrecord med oavbrutna utdelningshöjningar sedan börsintron 1997. Årets utdelning utgör lite drygt 50% av förvaltningsresultatet så det finns ju gott att ta av. Oavsett hur stor eller liten tillväxten blir under 2015 är det mycket sannolikt att Castellum höjer utdelningen och den bör då som lägst bli 4,7 kr. En utdelningstillväxt om drygt 2%, inte fantastiskt men ändock en höjning och det är nice.

Håll utkik under året kring förvärv av Castellum. Det vill vi se för ett växande förvaltningsresultat. De har rejält med deg att köpa fler fastigheter för varpå det hela hänger på att komma över objekt till vettiga förutsättningar.

Just nu är Castellum ned 4,4 kr till 127,8 kr.


1 kommentar:

  1. Hej Petrusko, det är väl precis det här vi vill se, gärna lite kurspress så man kan öka på i väskan/KH

    SvaraRadera