Realty Income höjer igen. Redan och rejält!


Realty Income som brukar höja utdelningen var tredje månad gjorde förra månaden en väntad höjning. Nu meddelar man att man redan nästa utdelning gör en höjning och en rejäl sådan!
Från 2,201$ till 2,268$ i årstakt. Det är en höjning om 3% som kanske inte låter så imponerande och det är det ju inte om det stannar där...
Men Realty Income höjer utdelningen regelbundet, åtminstone var tredje månad. Det är således väntat ytterligare några höjningar under 2015.

Förra året gjordes som vanligt höjningar var tredje månad men de var mycket små och tillväxten på helåret blev inte bra. Nu börjar man året i grand fashion med en höjning om 3%.

Bolaget med ticker "O" är ett fastighetsbolag av typen REIT vilket betyder att de inte betalar någon skatt öht så länge de betalar minst 90% av resultatet i utdelning.
De har betalat månadsvis utdelning i 45 år och kallar sig "The Monthly Dividend Company". Sedan 1994 har de pyntat utdelning 533 gånger och höjt den 78 gånger till dags dato (21/1 2015).

Realty Income har en riktigt bra strategi som kallas "triple net" vilket betyder att alla kostnader relaterade till fastigheten ansvarar hyresgästen för. Även skatt, försäkring, underhåll, allt, allt.
Detta ger mycket pålitliga och stabila intäkter och medför en lägre risk. Man förvärvar regelbundet nya fastigheter som man betalar via baklån, nya aktier, obligationer osv. Det viktiga här som de gör så bra är att öka FFO per aktie och på den vägen får man som ägare en stadigt stigande aktiekurs och höjda utdelningar.

Ett fantastiskt fint bolag som jag förväntar mig behålla flera decennier framöver.

Länk till bolagets websida: http://www.realtyincome.com/

15 kommentarer:

 1. Sneglat på denna ett tag nu. Den har gått lite för bra sedan november (för att man ska känna sig tryt i köp), och det har USD också gjort.

  Köper du fortfarande?

  SvaraRadera
 2. Hej Djurberg,
  Denna är mitt fjärde största innehav redan men jag vill väldigt gärna ha fler. Klart man drömmer om ett "bättre" läge att köpa men medan man väntar tickar den på.

  Jag tänker nu i banorna att vikta upp den till mitt tredje största innehav och se den som ett kärninnehav. Realty Income har det jag vill ha i ett sådant.

  Med en mycket lång placeringshorisont har det ju inte så stor betydelse om man börjar köpa på 46 eller 54$. Utdelningen växer år ut och in och om 20 år är den bautastor mot idag =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Härligt, utdelningen från O trillade in igår också! =)

  SvaraRadera
 4. Har även jag sneglat på denna och kommer fortsätta hålla den under bevakning! Vill precis som Djurberg komma in till lite lägre pris :)

  SvaraRadera
 5. Tjaba,
  är det Realty Income Corp (O) eller (O PR F) man ska skaffa? Kör Avanza!

  SvaraRadera
 6. Tjena Fredrik,
  Det är den som heter (O) jag skriver om här som regelbundet höjer utdelningen. (O PR F) är deras preferensaktie av serie F. Preferensaktien har en fast utdelning som aldrig kommer höjas. Den har en inlösenkurs om 25$ och blir inlöst förr eller senare (tidigast 2017 men det är ju snart).

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Vad är utdelningen på preferens aktien/ månadsvis. Tack för en bra blogg

  SvaraRadera
 8. Tjena,
  Här är en länk till info om utdelningen på Realty Income preferred serie F: http://www.nasdaq.com/symbol/o.prf/dividend-history

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 9. Hej Petrusko,

  jag har en kapitalförsäkring, hur är det med skatten på utdelningen? den regleras i efterhand av Avanza som jag förstår det?
  Hur lång tid brukar det ta?

  SvaraRadera
 10. Tjena anonym,
  Utländsk källskatt får man i retur efter 2-3 år i en KF hos Avanza eller Nordnet.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 11. Hur mycket per aktie brukar det bli utdelning på?

  SvaraRadera
 12. Tjena Stefan,
  Just nu är Realty Incomes utdelning cirka 19,5 kronor totalt per år fördelat på 1,625 kr per månad.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 13. Hej Petrusko,
  Finns det någon sida som visar framtida utdelning för Realty Income O?
  Vart jag ens tittar så ser jag bara historik, inte ens nästa månads...

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Har sålt mina Realty efter en bra kurs uppgång. Utdelningen med c:a 20kr/aktien vid en kurs just nu på 550kr /st är c.a 3.63% och är inget jag rekommenderar. När jag började köpa dem var bl.a dollar kursen c.a 6.50 kr och min utdelning låg över 10% minus skatten med allt dyrare dollar så har jag sålt och köper andra aktier med 7-10% utdelning per kvartal eller 1ggr /år. Mvh Roger till en bra blogg.

  SvaraRadera

Mot alla odds - Hans Wallenstam

  Jag har precis lyssnat färdigt på boken Mot alla odds av Hans Wallenstam. Den handlar om fastighetskrisen på 90-talet i första hand och de...