Realty Income höjer utdelningen - Juni 2024

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.
Fastighetsbolaget Realty Income brukar höja utdelningen minst 4 gånger per år. Ibland är det små höjningar och ibland lite större varpå jag inte brukar kommentera varje gång de höjer utdelningen. Denna gången är det en liten höjning men jag passar på att skriva om den eftersom den ändå sticker ut.

Det är bara en månad sedan de höjde utdelningen senast. Då var det en lite större höjning. Hur som helst är det kul med höjningar oavsett och att det nu sker så tätt in på är extra kul.

Nu höjs alltså månadsutdelningen från $0,2625 till $0,2630. I årstakt summerar det till $3,156. På aktiekursen $52,24 ger det en direktavkastning strax över 6 procent.

Nästa utdelning med det här nya högre beloppet har X-dag i slutet av juni och paydate den 15 juli. 

Länk till Realty Income hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

3 kommentarer:

  1. Alltid trevligt med en höjning Realty är riktigt pålitligt bolag när det gäller utdelningar. Har ägt bolaget i portföljen sedan 2017

    SvaraRadera
  2. Börjar de inte bli läge att kliva in i J&J igen?

    //Simon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har JNJ-aktier så jag håller ögonen på dem och det är lite osäkert med alla stämningar runt dem. Det är lite större risk än många andra aktier, vilket förklarar det kanske lite lägre priset.

      Radera

Jag har ökat i Wisdomtree Europe Equity Income ETF

  Idag passade jag på att öka lite i den här börshandlade fonden ifrån Wisdomtree. Jag har planerat det ett tag men avvaktat till dess de me...