Digitalt event - Presentation av Aktiespararna Global Direktavkastning

 

Foto: Cicero Fonder

På onsdag den 12 juni kl 18-19:00 kommer Cicero köra en presentation av fonden Aktiespararna Global Direktavkastning. Det är ett digitalt event där man deltar via Teams. De skickar ut en länk till de som anmäler sig till eventet och den klickar man på strax innan kl 18 den 12 juni så är man med.


(Ja länken ser knasig ut men det är någon sorts ID för just det här eventet).

Så här skriver Cicero om eventet:

"Cicero fonder bjuder in till en digital kvällsdragning tillsammans med våra förvaltare Jonas Eklund och André Netzén Örn. Under kvällen kommer vi att prata om vår nystartade fond Aktiespararna Global Direktavkastning och dess förvaltningsstrategi. Vi kommer också att beröra beteendeekonomi och hur det påverkar investeringsbeslut, samt kvantitativ förvaltning, hur vi på Cicero Fonder jobbar med det, och dess fördelar.  Kvällen avrundas med en avslutande frågestund."

Jag har börjat investera i den här fonden och tycker det skall bli kul att checka in den här presentationen. Vi är många som gjort just så varpå jag kan tänka att där är ett gäng där ute som har intresse i den här presentationen. Cicero bjöd in mig och sade att jag gärna får dela med mig med den här inbjudan.

Fonden Aktiespararna Global Direktavkastning har jag skrivit om och vill du läsa om den så är länk till mitt inlägg här: https://petrusko.blogspot.com/2024/05/aktiespararna-global-direktavkastning-b.html

12 kommentarer:

  1. I min Kapitalförsäkring så köper jag andelar i denna fonden för alla utdelningar som jag får från utländska utdelningsaktier.Detta för att hela tiden sprida mina risker och samtidigt öka andelen utdelande basinnehav i mina portföljer.Dessutom är det roligt att äga väldigt många olika aktier, fonder och ETF:er.Jag har inga som helst problem med att äga nästan ett "obegränsat" antal med olika värdepapper då jag nästan 24/7 tänker på mina investeringar för att det är väldigt roligt.Antalet aktier och fonder kan ändra sig på daglig basis då jag gärna håller mina belånade pengar i rörelse för att ofta ta hem små och säkra vinster och för att minska risken för alltför stora förluster och det går väldigt bra för mig att göra på detta sättet.Jag går mestadels på min "magkänsla" när jag köper/säljer i de olika värdepapperna dels på kort sikt, lång sikt och på en tidshorisont någonstans mittemellan.Det viktigaste för mig är att kurs-grafen är fint och stadigt stigande över längre tidshorisonter och det passar mig och min mentalitet som är både långsiktigt planerande samtidigt som jag även är väldigt impulsiv och vill att något skall hända "hela tiden" med mina innehav.Jag köper på röda dagar när något av mina innehav går ner och jag säljer på blåa dagar när något av alla mina olika innehav går upp.För mig är detta väldigt enkelt och roligt, men det passar nog inte särskilt många andra investerare.Alla investerare får ha sina egna tankar och idéer om hur de själva vill investera.Andra investerare får gärna använda sig av mina strategier som inspiration för den ena strategin behöver inte utesluta den andra i mina olika portföljer.De olika strategierna komplimenterar varandra väldigt bra för att få en trevlig avkastning.Jag bryr mig inte det minsta om andra investerare tjänar mer pengar än mig då jag anser mig redan nu vara ekonomiskt oberoende.Det gäller bara för mig att förvalta kapitalet för att det är roligt och jag klarar av att bli av med hela mitt nuvarande egna kapital utan att det riskerar min ekonomi som ekonomiskt oberoende.
    Mvh Mr Anonym

    SvaraRadera
  2. Är föreläsningen kostnadsfri?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det kostar inget att delta.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Vilken AI har skrivit denna eminenta uppsats?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför publiceras sådan smörja som Mr Anonym skriver????
      MvH Lars

      Radera
  4. Jag ser när jag tittar på fonddetaljerna på Avanza att förvaltat kapital bara är 65 miljoner. Visst, fonden är helt ny, men jag tycker ändå det låter lite. Jag föreställer mig att det krävs någon form av volym eller kritisk massa för att driva en fond och utan att ha en aning känns det som att det borde vara betydligt mer än så. Det vore himla tråkigt om den här stängdes om ett år eller så. Onödig oro ? Mvh Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Anders,
      Onödig oro. Av flera anledningar. Dels släpar rapporteringen av sådan data vilket på en nystartad fond blir märkbart. Någon miljon hit eller dit på en gammal miljardfond gör ingen skillnad.

      Fonden har bara funnits i 1 månad. Titta igen om 12 månader.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Finns det någonstans man kan se presentationen nu i efterhand?

    SvaraRadera
  6. Finns det någonstans man kan se presentationen nu i efterhand?
    Mvh Rikard

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Rikard,
      Inte som jag känner till. Kollade fondens sida idag och där ligger inget.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Ligger på Youtube nu!

      https://www.youtube.com/watch?v=b0zb7gP-hCI

      Med vänlig hälsning, Anon

      Radera

Jag har ökat i NP3 preff

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Igår och idag har NP3 preferens handlats till 28 kronor och givet ränteläge osv tycker...