Rapportdags för bankerna

 


Det går fort när man har kul och det känns som att vi precis har fått bokslutsrapporterna när vi nu står här och det är ett par veckor kvar till rapport igen. Ja om cirka 2 veckor släpper de svenska storbankerna sina rapporter för det första kvartalet. Ett kvartal där det varit en normal ränta under hela perioden. Det har varit hyggliga förutsättningar för bankerna helt enkelt och rapporterna väntas visa på vinster som rimmar väl med resultatet för helåret 2023. Förra årets resultat delat på fyra alltså. Det är en stark start på 2024 som väntas i rapporterna.

Inför de här rapporterna vill jag tipsa om en bra resurs jag ofta använder. Både Swedbank och SEB tillhandahåller konsensusestimat på sin sajt. Det är analytikerkårens samlade prognoser som mynnar ut i ett snitt. Det kan man uttrycka som marknadens förväntningar och det är bra att hålla lite koll på det där. Ibland händer det tex att ett bolag släpper en rapport som är mycket starkare än föregående år och aktien går ned på det. Då kan det vara så att "marknadens" förväntningar var ännu starkare rapport än så.

Nog om det, nedan är länkarna:

https://sebgroup.com/sv/investor-relations/aktien/konsensus

https://www.swedbank.com/sv/investor-relations/aktien/konsensusprognoser.html


SEB släpper sin rapport den 24 april.

Swedbanks rapport släpps den 25 april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....