Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

 


I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar för aktien och bolaget. Jag gjorde ett mindre kompletterande köp i början av det här året. Nu har jag sålt en stor del av det här innehavet och fått kring 30 procent totalavkastning inräknat utdelning.

Aktien har värderats upp likt övriga preffar under perioden. Den här har fortfarande en högre direktavkastning än flera andra och det speglar riskbild och marknadens syn på bolaget. Jag är nöjd med den avkastning jag fått på kort tid och även om man skulle kunna argumentera för fortsatt potential väljer jag att ta hem en stor del av pengarna här.

Det är högre risk i Corem än tex Sagax och där finns saker att inte gilla med bolaget. Innehavet i New York är en sådan sak det inte finns mycket gott att säga om. Kontorsmarknaden är precis iskall i USA och det går knappt att ge bort fastigheterna. Det här är inte nytt för idag men jag fick bättre betalt för det i form av prissättning i preffen när jag köpte den för en bra bit under 200 kronor.

Jag har kvar en liten slurk i Corem och följer utvecklingen. Pengarna från försäljningen kommer jag delvis använda till att pynta min skatt.

8 kommentarer:

  1. Grattis! Ligger +11% då jag ägt den betydligt längre och köpte till högre pris. Håller kvar denna ett tag till. Saker och ting verkar gå i rätt riktning, och med räntesänkningar runt hörnen hoppas jag på en betydande värdeökning. Dessa preffar borde så småningom inte yielda mer än säg 7%.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Snålgrisen,
      Tack för din kommentar. Det blir nog bra där både med Corem och andra preffar. Som jag skrev nyligen i ett inlägg så är det goda förutsättningar nu för preffar med stundande lägre räntor. Att räntan skall bli lägre är delvis inprisat men inte till fullo i min åsikt. När räntan väl är betydligt lägre än idag tror jag att preffar står högre allt annat lika.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Du lever ju på dina utdelningar. Men hur gör du med vinster från utdelningsaktier, som denna? Nu skulle du betala en del skatt, men annars, tar du ut vinsterna också (utöver utdelningarna) eller investerar du i annat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jag brukar återinvestera vinster men den här gången gjorde jag annorlunda. Det blev ganska mycket skatt att betala och medan jag skulle kunna ta det ifrån mitt ordinarie kassaflöde föredrar jag hellre att ha den styrkan kvar. Därför gjorde jag så att jag tar ifrån en avyttring på detta viset.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Det är såna här grejer man inte vet, när ska man egentligen ta hem sina vinster, hela portföljen var plus några månader tidigare men tog inte hem mina vinster nu ligger min pprtfölj minus.😥😥
    Hur vet man egentligen, när man ska ta hem sina vinster?
    Hälsar en ung kille!
    PS: Jag tänker alltid långsiktigt (2-3) såklart. Men ibland tar känslor över liksom. Förstår ni vad jag menar. Jag är först i familjen som investerar, har nästan inga tidigare kunskap.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det enklaste och bästa är att investera långsiktigt i billiga indexfonder. I dem är det inget snack om att ta hem vinster heller. Man äger dem i vått och torrt till dess man närmar sig punkten man skall använda pengarna.

      Alla kan tjäna stora pengar på börsen via billiga indexfonder.

      Många sölar bort sina pengar på börsen via stockpicking och försök att tajma marknaden.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Skulle du kanske kunna skriva ett inlägg om att leva på sina utdelningar och hur du har gjort?

    Tex hur det var i början, räckte pengarna från utdelningar till? Hur har din "lön" ökat i tex %(vet att du inte pratar om antal aktier eller ditt portföljvärde, men kanske utdelningstillväxten kan du berätta om i %?). Utan att behöva avslöja för mkt

    Har för mig att du sa att du körde 80/20 till räkningar/återinvesterar?

    Jag har själv räknat och undrar lite hur mkt man kan förvänta sig att ens utdelningar växer ifall man endast återinvesterar en viss del o lever på resten, många ETFer och jgpi/utdelande fonder kanske inte har så mkt utd-tillväxt?

    ett vanligt jobb har väl den där 2-3% i löneökning per år ifall man inte kan förhandla om mer, Slår man det?

    SvaraRadera
  5. Att ha ett mål är väl steg 1 så det blir konkret vad man strävar efter, Nicky? Jag har samma frågeställning. Mitt mål är 1,66 mille vilket ger en utdelning på 6666 enligt min plan. Sedan får jag göra en ny plan och man lär sig hela tiden.

    Det mest intressanta som Petrusko tar upp är JGPI till exempel, tycker jag. Lite upp varje år och ganska hög utdelning per år gärna så man slipper tvära kastöver hela spektrumet och förlora pengar så att säga.

    SvaraRadera

Detta gör Nasdaq för att främja fler svenska ETFer

  Vad gör egentligen Nasdaq för att främja fler börshandlade fonder på Stockholmsbörsen? Det har jag frågat mig genom åren men nu har jag fa...