Fastställd utdelning i Xact Norden Högutdelande

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.


Nu har fondbolaget meddelat utdelning i Xact Norden Högutdelande och det blir en liten höjning mot året innan. Som tidigare är utdelningen fördelad på 4 tillfällen under året om lika stora delar vardera.

Totalt är nya utdelningen 6,88 kronor vilket är en liten höjning mot året innan då den var 6,68 kronor. Utdelningsbeloppet fördelas om 1,72 kronor vardera i mars, maj, september och november.

Utdelningen nu i mars har X-dag den 12:e och pay date är 18 mars.

Storleken på utdelningen kan man ha åsikter om. Jag är inte missnöjd och jag resonerar så här: Först och främst är totalavkastningen den samma oavsett hur mycket fonden delar ut. Direktavkastningen är redan hög i fonden och jag vet att fondbolaget ser till ägarnas intresse att ha en hyggligt jämn och hög utdelning över tid. Snarare än att höja rejält ena året och sänka det andra.

Årets höjning innebär en utdelningstillväxt om 3 procent. Senaste andelskurs i fonden är cirka 130 kronor varpå direktavkastningen nu är 5,3 procent.

Länk till Xact Norden Högutdelande hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

8 kommentarer:

 1. Underliggande aktier har ökat utdelning med ca 8-9%. Vad händer med överskottet? Återinvesteras det i fonden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Alla utdelningar som fonden tar emot återinvesteras i nya aktier. Inga pengar ligger och bara degar utan de är i arbete konstant. När fonden skall betala utdelning till oss andelsägare så frigör den cash till det ändamålet då.

   Det korta svaret är att inga pengar försvinner ifrån fonden. Alla tillgångar, all avkastning kommer andelsägarna till godo.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Kan man anta att de delar ut mindre än underliggande i år för att förhoppningsvis kunna bibehålla samma nivå under ett sämre år framåt?

   Radera
  3. Tjena,
   Något i den stilen ja. Kanske var utdelningen i högsta laget förra året kanske är den i underkant i år. De prioriterar att vi skall få en hyggligt stadig utdelning och gärna en stigande sådan över tid.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag hade väl hoppats på 7 kr, men det viktiga som jag ser det är att det blir kontinuerliga höjningar. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Tack för din kommentar. Jag instämmer till fullo. Ha en go helg.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej, vet du om avanza brukar uppdatera utdelningskalendern? De har inte gjort det under dagen iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Avanza brukar visa utdelningen ifrån börshandlade fonder men de har inte fått in de här nya ifrån Xact ännu. De tar det via datafeed och det tar någon dag innan det kommer in.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...