Snart utdelning i Xact Norden Högutdelande

 


Nu är det snart dags för årets sista utdelning i den börshandlade fonden Xact Norden Högutdelande. Fonden pyntar utdelning fyra gånger per år och nu i november är den sista av fyra.

Med X-datum den 14 november är utdelningen på 1,67 kronor. Den 20 november är paydate och pengarna väntas synas på din depå.

Nästa utdelningstillfälle är tidig vår efter ett nytt utdelningsbeslut. Följer fondbolaget årets informationstillfälle så meddelas utdelningen i månadsskiftet januari/februari. Då meddelas alltså utdelningens storlek och sedan betalas den i mars, maj, september och november under 2024.

Fondens ambition är att utdelningen skall spegla de underliggande bolagens utdelning. I den aspekten kan man tänka sig att fonden kommer höja då utdelningar generellt har stigit bland bolagen. I år var utdelningen på totalt 6,68 kronor.

Jag har en mycket stor del av den här fonden i min portfölj. Jag tycker den är en bra grund att stå på för den som vill generera utdelningar till en rimlig risk. Läs mitt inlägg om fonden i länken: https://petrusko.blogspot.com/2022/04/xact-norden-hogutdelande-etf.html5 kommentarer:

 1. Jag antar att utdelningen är per fondandel eller ..? Med tanke på att det är en fond undrar jag ifall den har någon årlig avgift.

  SvaraRadera
 2. Hej Petrusko När kan vi se fram emot en uppdatering kring hur mycket varje enskilt innehav väger i din portfölj?

  Mvh Mikael

  SvaraRadera
 3. Tänk om dom hade gått över till månadsvis utdelning. Funderar på att maila och lägga ett förslag. Tror dom hade fått ökad fondförmögenhet.
  Vi behöver en etf med månadvisa utdelningar som är tillgängliga för oss svenskar.

  SvaraRadera
 4. Fonder har avkastat ca 10 % på 5 år.
  Är det med eller utan utdelningen ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan utdelning. Med återinvesterad utdelning har fonden gåt ca 31% senaste 5 åren. Om du klickar på jämförelseikonen kan du välja att se alternativet ”Återinvesterad utdelning”!

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...