Realty Income förvärvar SRC

 


Fastighetsbolaget Realty Income meddelade idag att de köper upp sektorkollegan Spirit Realty Capital Inc. med ticker SRC. Bolaget har en snarlik inriktning som Realty Income med "single tenant" fastigheter med net lease-avtal.

Affären betalas med nya aktier i Realty Income och väntas växa AFFO per aktie med 2 procent. Det här är en vanlig finansieringslösning för Realty Income och andra amerikanska fastighetsbolag. Att betala med nytryckta aktier. Det är ett bra upplägg så länge det leder till växande vinster/värde per aktie. Det har Realty Income varit mycket skickliga med historiskt och jag tvekar inte på förmågan i långa loppet.

SRC är ett jämförelsevis litet bolag och Realty Income har ett marknadsvärde om nästan 10 gånger dess storlek.

Jag tycker affären verkar rimlig. Fastigheterna och upplägget i SRC passar bra in hos Realty Income. Affären leder till växande AFFO per aktie.

Här är en länk till bolagets pressmeddelande: https://www.realtyincome.com/investors/press-releases/realty-income-acquire-spirit-realty-capital-93-billion-transaction



2 kommentarer:

  1. En tiondel så stort som Realty Income? Det är alltså bara jättejättestort.

    SvaraRadera
  2. Tjena P, för den långsiktige känns detta som ett gott tecken. Den ngt sure mr market handlade ner kursen med ca 6% igår, för närvarande en riktig lynnig typ det där. Personligen gillar jag långa race och passar på att öka i Realty, valutarisken till trots.

    SvaraRadera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...