Emilshus avser göra riktad emission likt Sagax

 


Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Emilshus att de avser göra en riktad nyemission utav stamaktier av serie B till ett värde om 160 miljoner kronor. Emissionen sker via ett accelererat bookbuilding förfarande likt Sagax gjorde för någon dag sedan bara. Apropå Sagax så är de en av de största ägarna i Emilshus och har uttryckt sitt intresse att delta i emissionen. En annan stor ägare är fastighetsbolaget NP3 men deras avsikter stod inget om i pressmeddelandet.

Innan börsens öppning på måndag har vi besked om den här transaktionen blir av. Det hänger på att det blir ett tillräckligt stort intresse för att priset skall bli okej. Det tror jag att så blir. De har redan Sagax med sig och de har sannolikt scoutat intresse ganska väl innan de tog det här steget.

Jag har precis köpt in mig i Emilshus preferensaktie igen varpå det i mitt perspektiv är riktigt nice om bolaget stärker upp sina finanser genom att ge ut nya stamaktier. Det är en hygglig slant som kommer in i bolaget utan att kosta löpande ränteutgifter. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...