Höjd utdelning i Realty Income

 


Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income brukar höja sin utdelning minst 4 gånger per år och nästan varje gång skriver jag ett inlägg om saken med tillhörande utdelningsgraf som toppbild. Idag skippar jag den där grafen och lägger in bilden med den långsiktiga prestandan.

Kanske de bästa dagarna för Realty Income ligger bakåt i tiden men potential framåt är ändå helt okej. Bolaget har växt sig väldigt stort och har ett börsvärde om strax under 500 miljarder svenska kronor. Hyresavtalen har inbyggda årliga höjningar vilka blir än större nu med den höga inflationen. Realty Income lär fortsätta förvärva nya fastigheter. Ett par faktorer som driver upp värdet på sikt men det är ändå så att det är trögare att växa snabbt när man är ett bolag om 500 miljarder vs tex 50 miljarder kronor (i den amerikanska marknadens perspektiv). Framförallt så när en god del av tillväxten kommer ifrån förvärv av reala tillgångar som fastigheter. Visst kan stora bolag växa snabbt men det är ofta en bättre förutsättning att kunna växa organiskt och gärna med en verksamhet som inte är så kapitalintensiv som fastigheter.

Hur som helst; Den nya månadsutdelningen blir $0,2560 vilket är en liten höjning mot tidigare $0,2555. I årstakt är den nya utdelningen på totalt $3,072 vilket på aktiekursen $55,13 innebär en direktavkastning om cirka 5,6 procent.

X-datum för nästa utdelning är 29 september och som vanligt betalas den ut i mitten av följande månad.



4 kommentarer:

  1. Hej Petrusko, gillar din blogg! Hur resonerar du kring den nedåtgående kursen för Realty? Totalavlastningen är sämre än USA index eller en global indexfond. Är det värt det för utdelningen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jag förstår på din fråga att du ser alldeles för kortsiktigt på saken. Investeringar i aktier gör man på lång sikt och man gör ett stort misstag om man bedömer dem på kvartalsbasis eller något enstaka år. Visst finns det skitbolag som är bra att upptäcka tidigt att de är skit och kasta ut dem ur portföljen snarast möjligt (Typ SBB).

      Bra bolag går inte spikrakt upp. Det är sämre perioder och det är bättre perioder.

      Jag vill minnas att Realty Income i sin senaste årsredovisning har en bra jämförelse med S&P 500 mm på typ 10 års sikt. Spana du där och sluta upp med att vara så kortsiktig.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Jag råkade skicka iväg svaret utan min tanke om Realty Income framåt. Jag tror att de kan prestera en hygglig totalavkastning även i framtiden. Ungefär som S&P500 sett över långa tidsperioder som +10 år. Nuvarande låga värdering ser jag som ett köpläge och jag ökade själv för ett tag sedan på högre nivå än nuvarande. Ett attraktivt köp i mina ögon.

      Mvh petrusko

      Radera
    3. Instämmer! Tack!

      Radera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....