15 sep rapporterar Svolder och meddelar utdelning

 


Nu är hösten här och för Svolder betyder det bokslutstider. Investmentbolaget har ett brutet räkenskapsår som löper under perioden september till augusti. Svolders rapporter brukar vara intressanta att läsa enbart för den vise Ulf Hedlundhs VD-ord. Nu är ju inte han VD längre utan vi får istället se hur Tomas Risbecker uttrycker sig.

I Bokslutsrapporten presenteras även förslag till utdelning och den är ju alltid spännande. Svolder har höjt sin utdelning flera år i rad nu och förra året höjde man från 0,625 till 0,9 kronor. Procentuellt sett en rejäl höjning och blir det lika saftigt i år hamnar utdelningen kring 1,3 kronor. Så rejäl höjning kan man naturligtvis inte få varje år och så länge utdelningen blir över 0,9 kronor så är det i vart fall en höjning.

Fredag den 15 september har vi det svart på vitt utdelningens storlek.

För stunden äger jag inte Svolder men kan eventuellt köpa in mig igen när värderingen inte är för hög som den är nu. Svolder handlas ofta till rabatt mot substansvärdet medan det just nu är en premievärdering. Med en ny VD och osäkra börstider så är det en orimligt hög värdering i Svolder nu med en premie kring 11 procent. 



2 kommentarer:

  1. Hej,

    När tycker du Creades ser köpvärd ut?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Creades består till mycket stor del av Avanza varpå man bör analysera det bolaget. För att Creades skall vara intressant behöver Avanza ha rimlig värdering och goda utsikter samt Creades bör ha en rejäl rabatt pga "krims kramset" de äger utöver Avanza.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har ökat i Wisdomtree Europe Equity Income ETF

  Idag passade jag på att öka lite i den här börshandlade fonden ifrån Wisdomtree. Jag har planerat det ett tag men avvaktat till dess de me...