Åter från semestern

 


Vid min promenad nu på morgonen tyckte jag mig se allt fler cyklister. Jobbklädda och tidsmässigt uppenbart på väg till arbete. Nog är det så att semestern nu är slut för många och snart är det skolstart för barn och ungdom. Snackisen med kollegor kan klart tänkas vara det gråa och regniga vädret vi haft i sommar.

Deppigt kan tyckas med surt väder under den korta perioden av sommar och semester men likt börsen så är det inte alltid strålande tider. Ibland är det surt och man kan deppa över det i korta perspektivet men i långa loppet är det allt gött ändå. Sommaren 2023 kanske inte var den bästa men sett över ett decennium brukar allt somrar vara ganska nice.

Det är okej att tycka att sommaren var kass men ge inte upp hoppet. Efter regn kommer solsken.

På börsen har det varit händelsefattigt men ändå nedgående trend över sommaren. En typisk tråkig sommarbörs men nu börjar det snart bli lite mer fart på grejorna. Vissa bolag har inte rapporterat för det första halvåret ännu och de kommer snart med sina rapporter. Investmentbolagen Latour och Lundbergs är två sådana som kommer med rapport 21 respektive 29 augusti.

Gött att det blir lite mer fart igen och kanske med lite tur får vi också en riktigt fin höst i väderväg.



5 kommentarer:

  1. Så är det!

    Hur är det själv med tanke på att du varit fri ett par år minst nu?

    Hur känns det och framförallt hur är det?
    Kanske värt ett helt eget, gärna längre inlägg från dig? :)

    SvaraRadera
  2. Haha. Jag vet inte om jag ska se inlägget som ett sätt att retas eller som ett sätt att uppmuntra de som "tvingas" tillbaka till jobbet. Kanske båda? Och jag antar att det är avsiktligt. ;)

    Hoppas du haft en go sommar Peteusko!

    Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Näe att retas är inte min grej.

      Ha det gott

      Mvh petrusko

      Radera
  3. För första gången går jag tillbaka till jobbet efter sommarsemestern med en portfölj som ger mig en realistisk chans till att leva på den.

    Det gör det lite lättare i alla fall, även om det fortfarande känns tungt.

    SvaraRadera
  4. Efter tre veckor i Sydamerika och en vecka hemma så försöker jag nu "få koll" på saker igen. Jobb, träning och sparandet så klart. Var är jag och vart är jag på väg? :-)

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....