Mer Volvo-aktier för Industrivärden

 


Igår den 24 juli surrade Helena Stjernholm på sig boxhandskarna och bankade igenom en fasligt många köptransaktioner i Volvo. Jag såg att Finwire summerat dem till cirka 1,8 miljoner stycken aktier och jag tänker inte kontrollräkna dem.

Köpen är registrerade hos Finansinspektionen och det är i egenskap av VD för Industrivärden som de står på Stjernholm.

Investmentbolaget Industrivärden har en strategi som innebär att de skall generera ett kassaflöde som de endast delvis distribuerar till sina ägare. En stor del av kassaflödet använder de till att regelbundet investera mer på börsen. De köper fler aktier i sina portföljbolag. Det är fler aktier som växer över tid och bygger substansvärde i Industrivärden. Det är fler aktier som pyntar utdelning och bygger än mer investeringskapacitet och utdelningspotential i Industrivärden.

Nu i våras pyntade Volvo en fet utdelning om 14 kronor per aktie och nästa år är förväntningarna om ännu mer. Analytikers snittestimat är en utdelning norr om 15 kronor. Totalt äger Industrivärden kring 185 miljoner aktier i Volvo och en höjning av utdelningen med en krona nästa år innebär således ytterligare totalt 185 miljoner kronor i utdelning. 

Utöver stigande utdelning i portföljbolagen så bidrar de här regelbundna köpen till mer utdelning kommande år. De 1,8 miljoner aktierna i Volvo som de köpte igår ger 27 miljoner kronor i "extra" utdelning nästa år. Extra utdelning i bemärkelsen att det är nya aktier som inte var med och bidrog till Industrivärdens kassaflöde året innan. Så där rullar det på för dem, de köper mer och mer aktier som tickar in utdelningar.



5 kommentarer:

  1. Hur ser man att Industrivärden är köpare? När jag tittar i finansinspektionens insynsregister ser det ut som Stjernholm köpt åt sig själv...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Under "Detaljer" framgår det tydligt vem som är anmälningsskyldig (Industrivärden) och vem Helena Stjernholm är i förhållande till det.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hej Petrusko! Hur ser du på Volvo - du är inte intresserad av den aktien? Allt gott! Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Anders,
      Volvo är ett fint bolag i en intressant bransch. De presterar väldigt bra och jag tror på dem i långa loppet. Det har aldrig blivit av att jag investerat direkt i dem men är glad att de ingår i Industrivärden som jag äger.

      Jag tittade på analytikerestimat för Volvo häromdagen och det är förväntningar om stora vinster och utdelningar de närmsta åren också.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Volvo känns som en av herr Lundbergs/ Industrivärdens kassakor. Äger volvo och kommer att behålla under lång tid framöver!

      Radera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....