W. P. Carey höjer utdelningen

 


Det amerikanska fastighetsbolaget WPC brukar höja sin utdelning varje kvartal och nu var det dags igen. De senaste höjningarna har varit på ett par cent och den senaste blev i linje med det.

Kvartalsutdelningen höjs från $1,067 till $1,069. X-datum är i slutet av juni och utdelningen pyntas sedan i mitten av juli. I årstakt är den nya utdelningen på $4,276. På kursen $70,25 ger det en direktavkastning om 6,1 procent.

Jag äger WPC som presterat stadigt genom åren men det har inte varit fantastiskt. Avkastningen är sämre än amerikanska börsindex. Min tro är att WPC kan fortsätta ticka på i maklig takt. Stadigt men sannolikt ingen indexkrossare. Kursutvecklingen har varit flat de senaste åren men intäkterna och kassaflödet har ökat. Värderingen är lägre nu än vad den var för några år sedan. Mitt innehav är redan i överkant storleksmässigt av vad jag vill ha varpå jag inte siktar på att köpa mer i närtid.



6 kommentarer:

  1. Nu när VGWD inte gått så bra, vad kan man ersätta den med? Letar efter en etf med lite högre utdelningfrekvens, Storebrand eller handels hade varit perfekt men utdelning en gång per år funkar inte när man använder portföljen delvis som lön

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena, jag har aldrig sett ngn ETF eller utdelande fond som har tätare utdelning än kvartalsvis. VGWD består väl mestadels av företag som har högre utdelning än snittet, med mina mkt sparsamma kunskaper förväntar jag mig då lägre fart på tillväxten än de fonder som är bredare i sitt urval.

      Radera
    2. https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/etf-torg/om-fonden.html/1518342/global-x-nasdaq-100-covered-call-ucits-etf-usd-dis

      Radera
  2. Var tredje månad funkar menade jag, men inte en gång per år, måste finnas ett par såna global index ETF med iaf 3.5%+ utdelning?

    SvaraRadera
  3. Tyvärr inte många bolag som delar ut bra och som även är indexkrossare. Snarare verkar många bolag, i alla fal de svenska, vara en spegelbild av ett sverigeindex, fast åt fel håll. Kolla på kurserna detta året för billerud, nordea, telia etc. Klen tröst att de delar ut när totalavkastningen går som den går...

    SvaraRadera
  4. Par cent? Vi pratar tiondelar av procent. WPC är en bondproxy inte mer än så. Faller räntor i framtid så går möjligt kursen upp.

    SvaraRadera

Utdelning i SEB Sverige Indexnära B maj 2024

  Nu har SEB meddelat utdelning för sina fonder och jag följer primärt deras fina indexfond SEB Sverige Indexnära B. Jag tycker det är en ut...