Ny minihöjning i Realty Income

 


Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income som brukar höja sin utdelning flera gånger per år har precis meddelat en ny höjning. Det är en pytteliten sådan men likväl en höjning. Det brukar vara några små och någon lite större höjning varje år. I över 25 år har de höjt sin utdelning med i snitt 4,4 procent per år.

Den nya månadsutdelningen är $0,2555 vilket summerar till $3,066 i årstakt. Att jämföra med $3,06 räknat på förra utdelningen. Japp här snackar vi minihöjning men jämfört med utdelningen samma månad förra året är den nu 3,2 procent högre.. Aktien stängde på $61,19 ikväll och direktavkastningen är således 5 procent.

X-datum för utdelningen är 30 juni och betalas ut i mitten av juli.



6 kommentarer:

  1. Hejsan, ett litet annat tema men relaterar till utdelning. Ser att Aktiespararna Dir avkastning B ska besluta om utdelning idag. Detta enligt: https://cicerofonder.se/fund/aktiespararna-direktavkastning/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väntar på info här oxå 😅

      Radera
    2. Japp, samma här. Kl snart 17.00, kan inte hitta någon info ännu -:)

      Radera
    3. Dom verkar köra sent styrelsemöte. Ingen info om utdelningen finns publicerad ännu.

      Radera
  2. Funderar på att få in en REIT i sparandet som en sorts trygg bas att behålla länge, nu när räntetoppen är kommunicerad från FED borde det inte finnas någon nedsida kvar att tala om för denna gång i alla fall.

    Är det Realty Income som gäller då eller tycker du man ska ta en korg av REITs? OHI tycker jag själv ser ut att vara ett bra komplement.

    SvaraRadera
  3. Alltid kul med en höjning! Har du hört något om Avanza kommer att sluta tillåta köp av amerikanska (som Realty) och kanadensiska REIT (Northwest healthcare t.ex)?

    Idag blev jag överraskad när Nordnet skrev:

    "Nordnet har gjort bedömningen att kanadensiska REITs (Real Estate Investment Trusts) anses vara en paketerad investeringsprodukt. Europeiska banker som distribuerar kanadensiska REITs till privata investerare måste därmed tillhandahålla PRIIP KID. KID:erna måste tillhandahållas på det lokala språket (svenska) på ett tydligt och kortfattat sätt och måste vara lättillgängliga för investerare innan ett investeringsbeslut fattas. Eftersom Kanada inte omfattas av dessa regler är det inte möjligt för oss att tillhandahålla PRIIP KID för kanadensiska REITs, där så är tillämpligt. Det är därför vi inte längre kan erbjuda nya köporder i kanadensiska REITs."

    Och då undrade genast om nästa på tur blir Realty.... isf är det inte alls bra, hört något?

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....