Jag köpte fler Lundbergs igen

 


Strax över 449 kronor slog jag till på fler Lundbergs. Till en substansvärdering om cirka 11 procent rabatt. Det är en bra deal i min värld. Fredrik Lundberg är en förebild och investmentbolaget som bär hans namn är fantastiskt. Mäkta fina bolag rakt igenom. Det är bra verksamheter och de är finansiellt stadiga bolagen i Lundbergsfären.

Bilden ovan visar Lundbergs totalavkastning över tid. Den är ifrån senaste årsredovisningen och gäller 20 års perioden till och med 2022. Prestandan imponerar mig och jag ser god potential för Lundbergs även de kommande 20 åren. 

I det korta perspektivet kan Lundbergs med sina typiska "värdeaktier" gå lite sämre än heta techbolag osv men på lång sikt ger växande vinster och utdelningar god totalavkastning. På lång sikt tenderar aktier att utvecklas i linje med bolagens vinster.

Jag gillar den typ av bolag som Lundbergs äger. Det är tydliga saker och bolag som betingar ett bra värde över tid. Det är fastigheter och det är skog. De står där de står och genererar cash till oss ägare år efter år.



11 kommentarer:

  1. Hej! Har 18% industrivärden i min portfölj och lurar på att sälja 9% och köpa lundberg istället. Vad tror du om det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jag äger dem bägge och tror det är bra långsiktiga investeringar. Om man inte har möjlighet att via nya investeringar köpa in sig i Lundbergs så kan ju ett alternativ vara att ta av lite ifrån Industrivärden och lägga in i Lundbergs. Värderingen av de två investmentbolagen är i dagsläget inbjudande att göra på det viset. Sälja INdustrivärden och köpa Lundbergs som har en betydligt lägre värdering. Ca 6 procent substansrabatt i Industrivärden och 11 procent rabatt i Lundbergs.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Ett bra köp. När rabatten är plus 10% är Lundbergs helt klart köpvärda.
    MvH Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Lars,
      Tack för din kommentar. Ja det känns som en riktigt bra deal. Kul att få köpa ett så bra bolag till ett så bra pris.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Absolut: Fredrik den Store vill ha substans och vallgravar. Inga snygga databolag där substansen går hem efter jobbet. Hufvudstadens fastigheter. Holmens skogar och vattenkraft. I en inflationsmiljö är detta helt klar en intressant investering. Jag har köpt!
    MvH Lars

    SvaraRadera
  4. En kvinnlig bekant till mig köpte Lundbergs. Hon heter Glenn i förnamn. Det innebär att om hon skulle gifta sig med fd fotbollsspelaren Glenn Hysen skulle de båda heta Glenn Hysen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fråga: om dessa två Glennar skulle gifta sig och få en son som de döpte till Glenn, skulle sonen då vara Glenn den tredje eller Glenn den andre? Om detta tvistar de lärda.

      Radera
  5. @Anonym
    Dett innebär det givetvis inte. Heter hon Glenn i förnamn kan hon behålla sitt flicknamn. Skulle hon heta Natt och Dag eller af Ugglas tror jag inte hon släpper det namnet i första taget. Fredrik Lundberg har bevisat vem han är. Vid dagens kurs är detta ett intressant ingångsvärde för att bygga en långsiktig position
    MvH Lars

    SvaraRadera
  6. Har också börjat snegla lite på Lundbergs. Avvaktar nog ett tag till dock.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det kan uppstå än bättre läge i Lundbergs. Bolaget är lite svalt nu på grund av fastighetsexeponering och bank som i sin tur är dissat pga fastighetssektorn. Det kan möjligt få värderingen att bli än lägre. Jag tar tacksamt emot lägre värdering och nyttjar det till att köpa fler.

      Mvh petrusko

      Radera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....