Utdelningen i Global X fond sänks ytterligare

 


Fonden Global X Superdividend med ticker UDIV på tyska börsen sänker sin utdelning igen. Jag skrev om fonden för ett tag sedan då jag noterade att folk var intresserade av den för den höga utdelningen. Det är ingen bra fond den här då den helt saknar kvalitetsparametrar och gör ett förhållandevis smalt urval av bolag enbart baserat på dess utdelning. Emerging Markets är dessutom inkluderat i urvalet vilket öppnar för än sämre bolag.

Det blir en hel del usla bolag där utdelningen ser hög ut för att marknaden sålt ned aktien på usla framtidsutsikter och förmodad sänkt utdelning.

Hur som helst så har de sänkt utdelningen ännu en gång och månadsutdelningen är nu nere i $0,095.

X-datum för kommande utdelning är den 11 maj och pay date är 18 maj.

Låt dig inte lockas av den höga direktavkastningen. Den sänks stadigt över tid och kursutvecklingen i fonden lär inte gör någon glad heller. Nedan är en länk till inlägget jag skrivit om fonden:

https://petrusko.blogspot.com/2023/01/global-x-superdividend-ucits-etf-en.html6 kommentarer:

 1. Hej P
  Lite på samma tema gällande hög utdelning, men kanske en bättre variant? Har sett att nu finns (som jag uppfattat det) en europeisk variant av QYLD som heter QYLE som ju kör covered call.

  Mvh
  Erik

  SvaraRadera
 2. Tycker det är konstigt att Avanza har 80% belåningsvärde på denna etf, borde vara 0 med tanke på företagen i den

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Hur tror du att utdelningen kommer se ut i aktiespararna direktavkastning B?
  Tror du den kommer hoppa mycket upp och ner eller lite mer som Xact högutdelande?

  Mvh P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Jag tror det kan bli lite hoppigt från år till år i AD b men stigande sett över flera år. Utdelningen förra året inkluderade en rejäl bonusutdelning ifrån Tele2. Den saknas helt inför detta årets utdelning och påverkar negativt. Sedan viktas ju fonden om varje år och det gör skillnad i vilka bolag som ingår och mottagna utdelningar.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Okej, tack så mycket.

   Radera
 4. Hej Petrusko, tack för en bra blogg! Sant att fonden sänker sin utdelning, men även om den faller nedåt 10% så borde det vara ett högutdelande alternativ med riskspridning? Var annars kan vi hitta dessa nivåer på DA över tid?

  SvaraRadera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...