Flera insynsköp i Cibus i dagarna

 


Igår och idag har flera insynspersoner i Cibus köpt aktier. Det är Marcus Kruus och Lauri Tiensuu som bägge köpt 2000 stycken aktier var till en kurs om strax över 100 kronor.

Iiris Eestilä köpte igår 1050 stycken aktier till en kurs strax under 99 kronor.

Cibus CFO Pia-Lena Olofsson slog idag till på 1000 stycken aktier till en kurs precis under 100 kronor. Pia-Lena ägde 6200 stycken aktier sedan tidigare (enligt Cibus sajt idag).

Som jag brukar säga skall man inte dra stora växlar på insynsköp men det är ju ändå så att ingen köper aktier i tron att de skall förlora pengar. Så klart tror de att de här köpen skall ge god avkastning.

Cibus äger väldigt fina fastigheter men likt de flesta fastighetsbolag har de nu sina utmaningar kring finansiering och finansieringskostnader. De har hittills navigerat sig fram okej kring det där. Med nya obligationer och nyemission.10 kommentarer:

 1. vad händer med castellum-aktien idag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Castellum handlas exklusive rätt till TeckningsRätter i emissionen idag. Det är ett stort värde som lämnat aktien i form av de där rätterna. Med start nästa vecka kan man teckna sig i emissionen via de där rätterna eller sälja dem. Köper man Castellum idag och framöver så får man inga teckningsrätter.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Cibus ger dryga 10% i avkastning på nuvarande kurs, tror du att dom kan fortsätta i den takten? De känns ju som att de har stabila hyrestagare med matvaruhandeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Hugo,
   Ja det skulle kunna gå. Bolaget har baserat utdelningsnivån på en räntekurva som ännu inte ändrat sig stort. Skulle det bli så att ränteläget blir betydligt högre och varar längre än prognosmakare trott så kommer Cibus finansieringskostnader bli högre än beräknat och utdelningen är i fara.

   De har alltså redan räknat in högre räntekostnader men skulle det bli så att det skenar iväg högre än beräknat så kan utdelningen vara i fara. De har dock gott om tid på sig att agera. UTdelningen är redan spikad ända fram till nästa vår.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Dryga 10% i utdelning på nuvarande kurs. Tror du att de kan fortsätta så?

  SvaraRadera
 4. En del insynsköp är bonusprogram där man kan välja aktier eller pengar och det är mer förmånligt att välja aktier. När så många köper så jämna block samtidigt så var det min första tanke.

  SvaraRadera
 5. Kanske dags att köpa fastighetsbolag..
  ser ju verkligen illa ut för en del
  man ska väl köpa när det ser som sämst ut och billigast

  SvaraRadera
 6. Det här måste röra sig om relativt lite pengar för deras del, sett till inkomst och övrigt sparande, så jag drar inte heller för stora växlar på den här typen av insynsköp. Det kan mycket väl vara för att försöka visa att de tror på företaget. Plus som jag ser någon annan sagt att det kan vara bonusprogram o dyl.

  SvaraRadera
 7. Dom kan ju minska utdelningen lite också om det kniper, dom måste ju inte ta bort den helt. Eller ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja precis som de gjorde i år. Det behöver ju inte vara "allt eller inget".

   Mvh petrusko

   Radera

Ingen avkastning i räntefond

  Grafen ovan visar avkastningen i en populär räntefond de senaste 5 åren. Minus 3,8 procent har man fått totalt på 5 år. Att jämföra med bö...