Sålt mina sista Corem preferens

 


Jag har sedan tidigare friserat ned mitt innehav i Corem preferens till endast en liten slurk och idag skickade jag ut även den. Det är tuffa tider för fastighetsbolag generellt nu med sämre tillgång till kapital och framförallt stigande kostnader för kapital.

Corem är inte det bäst rustade bolaget och medan jag inte tror de står för undergången här och nu väljer jag att avstå fortsatt exponering i bolaget.

Även om jag minskat rejält i svenska fastighetssektorn de senaste åren så har jag en hygglig exponering kvar, främst via D-aktier och preffar. Det har varit en usel investering senaste tiden och rätt tid att sälja var så klart innan det gick ned. Nu kanske det rentav är rätt tid att köpa men det får framtiden utvisa. Jag har valt att sälja. Jag har tagit en förlust men jag gör det med riskhantering i åtanke. 

Min minskning i fastighetssektorn de senaste åren handlar om att begränsa exponering och risk.

Som jag brukar säga när jag tar en förlust; Det hör till. Alla investeringar blir inte perfekta utan det blir några bottennapp ibland jämte de lyckade. 

Likviden som blev över skulle jag gärna investera i Latour men den är fortfarande för högt värderad varpå jag får stå utan ytterligare en tid. Jag pytsade in slantarna i Xact Sverige.3 kommentarer:

 1. Flera gånger har jag ställt mig frågan "är det nu man om två år tänker, varför köpte jag inte mer fastigheter nu"....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror man kan vänta tills Batljan fått margin call. Det kan vara botten :)

   Radera
 2. Hej,

  Eftersom jag känner stort förtroende för dig så önskar jag en tanke kring en eventuell omplacering apropå att sälja något.

  Har en kapitalförsäkring hos Seb som täckandes när jag var barn men den behövs inte längre och finns ca 100k kapital. Det växer olika från år till år men funderade på att sälja och köpa Xact högutdelande ist.

  Det är en traditionell försäkring som det heter så jag har inget förfogande över placering.

  Mvh P

  SvaraRadera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...