NP3:s VD har köpt preffar

 


Fastighetsbolagsdirektör Andreas Wahlén har köpt preferensaktier i NP3. Enligt Finansinspektionens insynsregister köpte han 3326 stycken aktier för 23,8 kronor den 16 maj samt 488 stycken aktier för 23,5 kronor den 17 maj. Totalt 3814 stycken preferensaktier som pyntar 1907 kronor utdelning per kvartal. 

Wahlén ägde sedan innan 10.000 stycken preferensaktier (samt 304.000 stycken stamaktier) och har således efter de senaste köpen totalt 13814 stycken preferensaktier som tickar in utdelning varje kvartal.

På kursen 23,8 kronor är direktavkastningen 8,4 procent.

Själv äger jag NP3-preferens och köpte nyligen lite fler kring 25 kronor. Den är så klart inte riskfri men jag tycker det ser acceptabelt ut. NP3 äger fastigheter med hög avkastning och ser än så länge ut att navigera sig fram bra i den högre räntemiljön. De har även en stark storägare i form av Sagax i ryggen.

För stunden har jag inga slantar att handla för men när jag väl har det igen så utvärderar jag att ev slå till på fler NP3 preferens.



5 kommentarer:

  1. Hej,

    Känner du till om SEB Global Indexnära DUSD-Luxutd lämnar utdelning på Avanza? Jag ser det i Sebs dokument för utdelning.

    Mvh P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello,
      Jag kollade upp SEBs fonder med utdelning för ett bra tag sedan och mitt minne är lite luddigt så jag skall kolla upp det på nytt.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Jag har dubbelkollat med Avanza nu och det är cash utdelning från SEBs fonder.

      Om någon annan läser detta svar vill jag uppmärksamma att olika mäklare kan hantera detta olika. Tex Länsförsäkringar och SAVR återinvesterar i fonden vare sig du vill det eller ej.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Varför väljer du denna framom Sagax D? Liknande DA till lägre risk då Sagax på alla plan är ett starkare och bättre bolag än NP3.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Sagax d är mitt största preff/D-innehav.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...