Var rimligt bra uthålligt

 


Kanske du känner igen dig själv eller har sett beteendet hos någon annan; Du bestämmer dig för att springa ett lopp och går ifrån att knappt springa alls till "All in" och löpträning flera gånger i veckan. Eller kanske vanligare; Du börjar gymma och går ifrån soffpotatis till 5 dagar gym per vecka.

Få succéberättelser börjar så där. Man spränger sig helt enkelt för man har varit orimlig. Den som istället börjar lite försiktigt och tränar rimligt mycket är förmodligen den som lyckas. Det är den som blir tillräckligt bra tränad för att springa det där loppet utan att typ dö på kuppen. Det är den som faktiskt fortfarande gymmar efter 1, 2 år.

Nyckeln är att vara rimligt bra över en längre period. Om man springer några pass per vecka under flera månaders tid, år rentav så kommer man bli rejält bättre än vad man var som soffpotatis. Om man gymmar några pass per vecka under flera år kommer man vara mycket bättre än den som körde 5 pass per vecka i tre veckor och sedan återgick till soffpotatis.

Den som kan den där grejen har nyckeln till bra avkastning på börsen. Där gör man nämligen samma sak. Man behöver vara rimligt bra över tid. Inte försöka raketavkasta på kort tid för det ger samma resultat som att gymma 5 pass i veckan i tre veckor och sedan sitta på r*ven igen.

Att vara rimligt bra över tid ger resultat. 8 kommentarer:

 1. Klockrent, inte hetsmäta sig mot olika index

  SvaraRadera
 2. Ett bra inlägg. På det friskis och svettis jag går är det alltid samma sak. Januari kommer och nu skall nyårslöftena infrias. Man ser en hel del nya ansikten. En trogen besökare meddelade mig Lars dem är vi av med i mitten av februari. Felet man gör är att man går ut för hårt. Samma sak med börsen det är viktigt att försöka hålla i helst med ett belopp som är mindre än du tänkt dig. Vill du ha en exponering mot USA köp en aktie varje månad i Berkshire så får du en stor USA fond utan några förvaltningskostnader. Mitt råd är köp den varannan månad men gör det. För de flesta är det ett överkomligt belopp.
  MvH Lars

  SvaraRadera
 3. Köp utdelande fonder behåll och ta emot utdelningen.

  Utdelningen i Xact högutdelande baseras dem på föregående års utdelningar?

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Läser ständigt din blogg och uppskattar verkligen det du gör. Tack!

  Lite nyfiken ifall du vill delge.

  - Hur hög sparkvot låg du på under yrkesåren
  - Hur stor del av din månadslön får du idag ut i utdelningar?
  - Hur länge sparade du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag har tyvärr inga bra svar på dina frågor. Jag är ingen sparnisse och har inte en aning om någon sparkvot. Jag bara gillar aktier och började köpa när jag var 10 år gammal. Har köpt mer över åren och tiden har gjort sitt.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hej
  Det brukar väl vara så att man ska gå på en del minor både vad gäller träning och börsen.
  Man går ut hårt i framförallt yngre år men ju äldre du blir ju mer lär man sig att uthålligthet/långsiktighet lönar sig.
  //Jojje

  SvaraRadera
 6. Så sant. /Henrik Jansson

  SvaraRadera
 7. Älskar dina motiverande inlägg som dyker upp lite då och då. Jag som jobbar med liknande strategi som du uppskattar inläggen då de styr tillbaka mot strategin. Så lätt att fladdra iväg.

  /slutajobbainnan55

  SvaraRadera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...